Ruotsi ja Hollanti aloittavat tänään omat MM-karsintansa kohtaamalla toisensa Tukholmassa. Ruotsin maajoukkue heikentyi rajusti kesän EM-kisojen jälkeen, kun maajoukkueuransa lopettivat muun muassa ykkösmaalivahti Andreas Isaksson, Kim Källström ja muuan Zlatan Ibrahimovic.

Hollannin kapteeni Wesley Sneijderin mukaan Ruotsi saattaa jopa hyötyä Ibrahimovicin lopetettua uransa maajoukkueessa.

– Zlatan on pelaaja, jolla on poikkeukselliset taidot, mutta emme tiedä, onko se etu vai haitta Ruotsille, että hän ei ole mukana.

– Siellä lopetti moni muukin pelaaja, mutta sitten se nähdään, tuleeko heillä Zlatania ikävä, Sneijder mietti ruotsalaisen Aftonbladetin mukaan.

Ruotsin hyökkäyspäästä lähti Ibrahimovicin myötä hurja määrä maaleja ja vaarallisuutta. Nyt katseet kohdistuvat nuorten EM-kultaa voittaneeseen John Guidettiin, joka pelaa La Ligassa Celta Vigon joukkueessa.

– Guidetti pelasi hyvin Hollannissa, ja hänellä on nyt mahdollisuus nousta esiin, Sneijder sanoi.

Guidetti, 24, pelasi lainalla Hollannissa kaudella 2011-2012 iskien Feyernoordille 20 maalia 23 ottelussa. Viime kausi meni Celta Vigossa, jossa hän osui seitsemän kertaa 35 sarjaottelussa.

– Minä aion nauttia. Moni on huolissaan, mutta minusta meillä on paljon taitavia pelaajia. Minusta kaikki on hyvin, Guidetti totesi itsevarmana.