Kommentti: Stadin derby tuo kylmät väreet: ”Meinaa ihan silmät kostua”

© Kuva: Juha Tamminen
Veikkausliigassa KuPS - FC Interiin löytyy tipsiä! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Mikä on sellainen asia omassa elämässäsi, joka saa aikaan kylmät väreet? Tiedättehän ne ihmeelliset, läpi koko kehon menevät impulssit, jotka saavat lopulta leukaluun väpättämään kuten hevosella. Joskus ne voi tulla negatiivisista asioista, mutta nyt puhun positiivisista kylmistä väreistä.

Musiikki, ruoka-annos, ehkäpä taide-elämys? Saanen esitellä omani, suomalainen jalkapallo-ottelu, jossa tunnelma on atmosfäärinen. Se on vain jotain niin upeaa, että sitä meinaa ihan silmät kostua. Ja tänään sitä herkkua tarjoillaan jälleen, kun kauden kolmas Stadin derby pelataan.

Se on vain jotain niin upeaa, että sitä meinaa ihan silmät kostua.

Kaikella kunnioituksella pelaajia ja itse peliä kohtaan, mutta minulle ne suurimmat värähtelyt aiheuttaa tunnelma. Se, kun laulu raikaa, rummut soivat ja ihmiset ovat hulluna siihen omaan rakkaaseen seuraan. Tarkentaakseni ilmausta hulluna oleminen, näen siinä jotain samaa, kuin hulluna olemisessa toiseen ihmiseen.

Tarkennus sanalle hulluna siksi, koska kannattajia kohtaan on jostain syystä Suomessa suhtauduttu negatiivisesti. ”He ovat niitä hulluja”, ”tappelevat ja ovat kännissä”, ”aikuinen mies tai nainen laulamassa jonkun potkupalloseuran takia”. Olen itse kuullut kyseiset lausahdukset, enkä täysin ymmärrä, mistä ne kertovat.

Kertovatko ne siitä, että kannattajat ovat jollain tapaa muita ihmisiä huonompia? Ehkä siitä, että kannattajat eivät ole onnistuneet löytämään paikkaa tässä oravanpyörän muotoisessa yhteiskunnassamme? Ehkä siitä, että kannattajien väliset nujakoinnit ovat pelottaneet?

Vai siitä, että kannattajat elävät yhden asian puolesta koko sydämellään? Tai jopa siitä, että he ihan oikeasti tykkäävät laulaa ja kannustaa?

Mene ja tiedä, sillä en ole koskaan kannattanut mitään seuraa samanlaisella intohimolla kuin kannattajat. Kiitän silti teitä kannattajat, että aiheutatte minulle sydämen tykytyksiä ja positiivisia kylmiä väreitä. Te olette ne stadionin tähdet.

Muistakaa myös käyttäytyä sen mukaisesti, ja käyttäydytään me muut kannattajia kohtaan kunnioituksella.

Veikkausliigassa KuPS - FC Interiin löytyy tipsiä! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!