Pekka Lyyski: ”Moni asia ei puhu sen puolesta että menettäisimme mestaruuden”

© Kuva: Juha Tamminen
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Pekka Lyyski teki pitkän ja upean uran IFK Mariehamnin päävalmentajana. Hän jätti tehtävänsä viime kauden jälkeen, mutta on seurannut entisen joukkueensa menestysmarssia todella positiivisin mielin.

– Uskomatonta, loistavaa. On ollut tietysti erilaista nyt, kun olen katsomon puolella, mutta tiesin jo aiemmin mitä tämä vuosi minulle on, joten ei se mikään yllätys ole ollut. Koko ajan kauden edetessä tämä on tullut helpommaksi, pari kolme ensimmäistä kierrosta olivat vaikeampia, mutta nyt minusta on tullut tavallinen katsoja, Lyyski kertoo Ålands Radiolle.

Viime kaudella Lyyski johti joukkonsa cup-voittoon, nyt on tarjolla liigamestaruus.

– Tärkeää on ollut ennen kaikkea se jatkuvuus, josta IFK on pystynyt pitämään kiinni viime vuodet. Tällä kaudella IFK on löytänyt todella hyvän puolustuspelin, työmoraali on noussut vielä piirun aiemmista vuosista. Joukkueessa on myös ennen kaikkea puolustuksessa vahvaa rutiinia ja se on näkynyt.

Ratkaiseva ottelu pelataan kotikentällä sunnuntaina. Vastassa on vielä eurocup-paikasta tappeleva Ilves, jonka mitalisaumat sulivat maanantaina kotitappioon HJK:lle. Voitto isännille tietäisi varmaa mestaruutta.

– Kovin moni asia ei puhu sen puolesta etteikö IFK hoitaisi tätä kotiin. Pelaajat ovat koko ajan puhuneet siitä, että ottavat pelin kerrallaan ja nyt heillä on mahdollisuus tehdä historiaa niin Ahvenanmaan kuin omalta osaltaankin, Lyyski sanoi.

(Lähde: Veikkausliiga)

Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!