© Kuva: Pekka Mäntylä

Pikkuhuuhkajat aloitti karsinnan hienolla Venäjä-tasapelillä

Alle 19-vuotiaiden poikien EM-karsintaturnaus Belgiassa alkoi torstaina 1-1 (0-0) –tasapelillä Venäjää vastaan.

Maalittoman avausjakson jälkeen Lassi Lappalainen vei Suomen johtoon hiukan ennen tunnin täyttymistä. Suomella oli paikkoja lisäosumiinkin, mutta sen sijaan Venäjä iski tasoituksen, kun varsinaista peliaikaa oli pelaamatta enää pari minuuttia.

Ottelun alku sujui Venäjän hienoisessa hallinnassa. Suomi ei saanut syöttöpeliään toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla ja ote oli Venäjän hallussa. Suomi puolusti kuitenkin kurinalaisesti ja pystyi muutaman otteeseen pelaamaan palloin terävästi Venäjän puolustuslinjan taakse, mutta ilman tulosta. Tauolle mentiinkin lukemissa 0-0.

– Alku oli vähän vaikea, mutta kun piti puolustaa hyvin, me myös teimme sen, päävalmentaja Stephen Ward kertasi.

– Meillä on nopeita pelaajia ja se näkyi jälleen, saimme hyvin pelattua palloa linjan taakse, mutta maalit jäivät puuttumaan. Venäjä hiukan kuitenkin hallitsi ensimmäistä jaksoa, mutta tilanne oli varmaan tauolla aika oikeutettu.

Toiselle jaksolle Suomi tuli uudella ilmeellä ja sai pelin painopisteen siirrettyä selkeästi Venäjän päätyyn. Paine toi myös tulosta, kun Lappalainen siirsi Suomen johtoon.

Tappioasemassa Venäjä nosti peliään, mutta Suomen puolustus kesti hyvin ja vastahyökkäyksissä oli piillä ratkaisun avain.

– Kaksi kertaa olimme yksin maalivahtia vastaan, mutta ei… Toinen maali olisi tappanut pelin, Ward harmitteli.

Lopulta tuli kylmä suihku, kun Venäjän kapteeni Georgi Makhatadze laukoi suoraan vapaapotkusta tasoituksen.

– Puolustimme kaikkiaan todella hyvin. Keskuspuolustus pelasi erittäin hyvin ja keskikentän keskusta auttoi puolustamisessa. Tasoitusmaali oli sitten sellainen, ettei sille oikein voinut mitään.

Kaiken kaikkiaan Ward näki Suomen pelissä paljon hyviä merkkejä, vaikka voiton menettäminen jäikin kaivelemaan.

– Kokonaisuutena tämä oli hyvä suoritus ja joukkueessa on todella hyvä henki. Olemme menneet monessa asiassa eteenpäin, eikä pelaajia voi moittia. Liian pettynyt tähän tulokseen ei pidä olla. Se kertoo kuitenkin paljon – ja on hyvä merkki – että pelaamme Venäjää vastaan 1-1 ja pukukoppi on täynnä pettyneitä pelaajia, Ward korosti.

– Nyt illalla alkaa heti palauttelu ja lauantaina on jo seuraava ottelu, johon meidän pitää olla taas valmiita.

Suomi kohtaa lauantaina karsintaturnauksen isäntämaa Belgian.

(Lähde: Palloliitto)