Puheenjohtaja paljastaa – miksi Gonzalo Higuain ei mennyt Arsenaliin?

© Kuva: Getty Images

Napolin suurisuinen puheenjohtaja Aurelio De Laurentiis paljastaa syyn, miksi heidän viime kauden ykköstykkinsä Gonzalo Higuain ei siirtynyt kesällä Arsenaliin.

Higuain valitsi mieluummin Juventuksen.

– Saimme kyllä tarjouksia Arsenalilta, mutta he eivät olleet sitten millään valmiita laittamaan riittävästi rahaa tiskiin. Emme halunneet edes myydä häntä, minulle Higuain oli tuolloin ”mies, jota ei myydä”, De Laurentiis kertoo Standard Sportille.

Arsenalin manageri Arsene Wenger tunnetaan erittäin tarkan shillingin miehenä, joka ei halua maksaa yhdestäkään pelaajasta latiakaan ylimääräistä.

Juventus sen sijaan maksoi Higuainista, mitä pyydettiin – peräti 90 miljoonaa euroa. Ja Higuain lähti, vaikka Napoli olisi tarjonnut parempaa palkkaa.

– Vuotta aiemmin olin tarjonnut hänelle viisivuotista sopimusta, jonka palkka oli isompi, kuin hänellä nyt Juventuksessa, puheenjohtaja sanoo.

Napoli hankki kesällä Ajaxista Puolan maajoukkuepelaaja Arkadiusz Milikin korvaamaan Higuainia, jota pidettiin korvaamattomana. Ja 22-vuotias nuorukainen on vastannut huutoon hienosti; hän on iskenyt yhdeksään otteluunsa jo seitsemän maalia.

– Milik on fantastinen pelaaja. Kaikki puhuvat Higuainista ja sanovat, että hän on ihan eri planeetalta. Mutta kun hän tuli meille, kovin moni ei ollut innostunut, De Laurentiis muistelee.

– Nyt hän on eri planeetalta, mutta niin saatetaan sanoa myös Milikistä jo parin vuoden päästä.