Suomen maajoukkueen runkopelaajiin 1990- ja 2000-luvulla kuulunut Jonatan Johansson kertoi skotlantilaisen The Sunin haastattelussa tärkeästä valmentajasta hänen urallaan. Johansson pelasi skottijätti Rangersissa vuosina 1997-2000, ja yhden kauden ajan häntä valmensi seuralegenda Walter Smith.

Johanssonin mukaan Smith oli kunnioitettu valmentaja.

– Olin onnekas, että sain pelata Walterin alaisuudessa, hän minut osti sinne. Hän oli loistava ihmisvalmentaja, jota kaikki kunnioittivat. Joukkueessa oli hyvä henki, Johansson kertoi.

Suomalaishyökkääjällä oli epäonninen alku Rangersissa, mutta Smith oli ensimmäisenä tukemassa nuorta Johanssonia.

– En läpäissyt lääkärintarkastusta, kun tulin Rangersiin. Olin todella pettynyt. Muistan, kun istuin Walterin kanssa, kun lääkäri sanoi, että selästä oli löytynyt jotain. Kävellessäni ulos, Walter näki, että meinasin puhjeta kyyneliin. Hän laittoi käden olkapäälleni ja sanoi, että kaikki järjestyy ja keksimme kyllä jotain.

– Hän sanoi, että minut vietäisiin erikoisasiantuntijalle. Hän oli nähnyt sellaista aiemminkin, eikä se hänen mukaansa pysäyttänyt liikettä. Se on jotain, minkä muistan koko loppu elämäni, Johansson hehkutti.

Siihen aikaan Rangers oli suurseura, joka olisi voinut korvata Johanssonin helposti uudella pelaajalla, mutta Smith halusi pitää kiinni suomalaisesta.

– Kävin kahdella erikoislääkärillä, ja se oli lopulta melko normaali rasitusvamma, jollaisia on useilla ihmisillä. Oli hyvä, että se huomattiin silloin. Pystyin työskentelemään sen kanssa, eikä se vaivannut minua enää, Johansson kertoi.