Besiktas nousi keskiviikkona upeasti 3-3-tasapeliin Benficaa vastaan Mestarien liigan ottelussa. Benfica johti ottelua jo 0-3, mutta turkkilaiset nousivat väkisin tasoihin upeilla maaleilla.

Besiktasin kiri alkoi vajaan tunnin kohdalla Cenk Tosunin 3-1-kavennuksella, joka oli ehkä yksi kauden hienoimmista maaleista. Tosun pommitti Andreas Beckin keskityspallon suoraan volley-potkulla oikeaan kulmaan.

Besiktasin kirin takuumiehenä hääri kesällä EM-kultaa Portgualin paidassa juhlinut Ricardo Quaresma, joka kavensi 83. minuutilla pilkulta ottelun 3-2:een, ja antoi upean rabona-syötön tasoitusmaaliin juuri ennen täyttä aikaa. 3-3-tasoituksen viimeisteli maalin edestä Vincent Aboubakar.

Besiktasin nousu muistutti ehdottomasti Liverpoolin Istanbulin ihmettä vuoden 2005 Mestarien liigan finaalissa AC Milania vastaan. Milan johti ottelua jo 3-0 ensimmäisen puoliajan jälkeen, mutta Liverpool nousi tasoihin ja vei voiton rangaistuspotkukilpailussa.

Vuonna 2005 Liverpoolin joukkueessa mukana ollut Dietmar Hamann vertasi Besiktasin nousua Liverpoolin finaalivoittoon.

– Huikea come-back! Se alkoi aivan uskomattomalla Tosunin laukauksella. Sen jälkeen Quaresma ampui rankkarin sisään, ja näittekö mikä rabona-syöttö tasoitusmaalissa, upea keskitys!

– Luultavasti yhtä moni uskoi heidän nousuun tauolla kuin meidän voittoon 11 vuotta sitten, Hamann sanoi.

Tasapelin myötä Besiktas säilytti mahdollisuutensa jatkopaikkaan Mestarien liigan pudotuspeleihin, kun lohkovaiheen päätöskierros on enää jäljellä.

Katso keskiviikon Mestarien liiga -otteluiden maalit tästä linkistä (Viasatsport.fi). Besiktasin ottelun maalit alkavat videolla kohdasta 1.55.