Palloliitto tiedotti maanantaina, että Hans Backe on erotettu Huuhkajien päävalmentajan tehtävästä, ja että päävalmentajana jatkaa Markku Kanerva uuden valmennustiiminsä, Jonatan Johanssonin ja Simo Valakarin kanssa, kolmivuotisella sopimuksella.

Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja avasi Huuhkaja-tv:lle, miksi Kanervaa ei valittu jo vajaa vuosi sitten päävalmentajaksi.

– Se miksi häntä ei viimeksi valittu, oli yksinkertaisesti siitä syystä, että hän (Kanerva) ei hakenut paikkaa. Meillä oli avoin haku ja kaikilla heillä, jotka hakivat paikkaa, oli mahdollisuus maajoukkueemme päävalmentajaksi, Alaja kertoi.

Alajan mukaan Kanervan valinta päävalmentajaksi oli selkeä ykkösvaihtoehto.

– Siinä vaiheessa, kun tulimme siihen päätökseen, että Hassen ja meidän tiet eroavat, Kanerva nousi selvästi siihen asemaan, että häneen ja tähän uuteen valmennusryhmään halutaan panostaa. Meillä on kaikki usko siihen, että Kanerva on oikean ikäinen, 52-vuotias, Alaja perusteli.