Tim Väyrynen, 23, siirtyi hiljattain 2. Bundesligan Dynamo Dresdenistä kolmosliigassa pelaavaan Hansa Rostockiin. Väyrysen aika Saksassa on ollut tähän asti lievä pettymys, sillä peliaika on jäänyt seurasta riippumatta vähäiseksi, vaikka onnistumisiakin on tullut.

Väyrynen oli mukana Huuhkajien kanssa Abu Dhabin leirillä ja pelasi Marokko-voitossa varsin mallikkaasti. Väyrynen avasi Huuhkaja-tv:lle aikaansa Saksassa. Alunperin Väyrynen siirtyi vuonna 2013 FC Hongasta kovan kohun saattelemana Borussia Dortmundin kakkosjoukkueeseen voitettuaan Veikkausliigan maalikuninkuuden.

– Jälkikäteen opin sieltä paljon. Mutta olisin voinut ehkä valita jonkin muunkin seuran, koska en päässyt pelaamaan kakkosjengissä niin kuin ajattelimme.

– Omasta mielestäni minun olisi pitänyt pelata siellä, mutta syystä tai toisesta en saanut saumaa. Kun pelasin, tein myös maaleja, ja sen voi nähdä myös tilastoista. Oikeastaan kaikkialla, jossa olen pelannut, olen tehnyt maaleja, Väyrynen kertoi.

Maaleista elävä hyökkääjä hakee nyt vauhtia uralleen Hansa Rostockista, sillä peliaikaa ei irronnut myöskään Dresdenissä. Vaikka peliaika on jäänyt Saksassa tähän mennessä vähäiseksi, on Väyrynen mennyt omasta mielestään pelaajana eteenpäin.

– Paljon olen oppinut ihmisenä ja jalkapalloilijana. Koen, että olen kehittynyt todella paljon futarina ja haluan ehdottomasti näyttää sen nyt.

– Ensimmäinen kosketukseni on parantunut hirveästi. Vahvuutta on tullut ja pystyn suojaamaan palloa entistä paremmin. Koen, että olen huomattavasti kokonaisvaltaisempi pelaaja nykyisin. Nyt pitää vain päästä pelaamaan ja teen varmasti maaleja, suomalaishyökkääjä lausui itsevarmana.