Jose Mourinho puoltaa MM-turnauksen uudistusta: ”Pelaajat ja seurat ovat turvattu”

© Kuva: Getty Images

Jalkapallon MM-turnaus kokee muutoksia tulevaisuudessa. Uudistus on saanut paljon kritiikkiä, varsinkin sosiaalisessa mediassa, mutta Manchester Unitedin manageri Jose Mourinho pitää uudistusta hyvänä.

Fifa tiedotti, että turnaus laajenee vuonna 2026, jolloin mukaan mahtuu 48 maata, jotka jaetaan 16 kolmen maan lohkoon, lue lisää aiheesta tästä. Mourinhon mukaan on tärkeää, ettei ottelumäärä nouse, eikä pelaajien rasitus kasva.

– Olen tämän kannalla. Seuramanagerina, jos laajeneminen tarkoittaisi enemmän pelejä, vähemmän lomaa ja lyhyempää harjoituskautta pelaajille, sanoisin ei. Mutta on tärkeää kriitikoille ymmärtää, että laajennus ei tarkoita lisää pelejä. Pelaajat ja seurat ovat siltä kannalta turvattu, Mourinho sanoi Fifa.comille.

Mourinhon mukaan kolmen maan lohkot ovat hyvä uudistus, joka tuo peleille enemmän merkitystä.

– Kaksi peliä ja sitten pudotuspeleihin tai kotiin. Tällä tavalla kaksi alkulohkon ottelua ovat todella tärkeitä, sitten seuraava vaihe tuo vielä lisää tunnetta.

– Enemmän osallistuvia maita tarkoittaa lisää intohimoa, lisää onnellisuutta ja lisää innostusta. Lisäksi suurempi määrä maita kisoissa tarkoittaa, että afrikkalaiset, aasialaiset ja amerikkalaiset ovat enemmän yhdessä , Mourinho arvioi.

Mourinhon mukaan laajeneminen on tärkeää mahdollisille uusille maille, jotka pääsevät kisoihin.

– Lisää maita, eli lisää panostusta eri maiden jalkapallon nuorisotyöhön, Mourinho sanoi.

Lähde: Goal

 


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.