Stoke on hankkinut 23-vuotiaan Saido Berahinon West Bromwichista 13 miljoonan euron siirtosummalla.

Sopimus on peräti 5,5 vuotta, mikä on taustoihin nähden melkoinen unelmadiili. Berahinon kausi on ollöut todella hankala. WBA:n manageri Tony Pulis passitti hänet jo kahdesti laihdutusklinikalle saadakseen miehen pelikuntoon.

Hyökkääjä teki kaudella 2014-2015 WBA:lle peräti 20 maalia, mutta sen jälkeen hana on tyrehtynyt. Viime kaudella hän osui enää seitsemän kertaa ja tällä kaudella maaleja ei ole vielä syntynyt. Berahino on joutunut pelaamaan jopa reservijoukkueessa.

– Minulla on ollut vaikeat kaksi vuotta. Mutta kaikille tapahtumille on syynsä. Olen nyt henkisesti vahvempi, Berahino sanoi BBC:lle.

– Olen viimein täällä, enkä malta odottaa pelien pelaamista. Olen todella tyyyväinen, että Stoke luottaa minuun näin vahvasti.

– En ole ihan vielä täydessä pelikunnossa, mutta teen rajusti töitä sen eteen ja toivon pian pystyväni auttamaan joukkuetta.

Stoken toimitusjohtaja Tony Scholes selitti siirron taustoja.

– Hankimme nuoren englantilaispelaajan, joka on jo todistanut tasonsa Valioliigassa. Turhauttavan jakson jälkeen hän haluaa todella paljon laittaa itsensä huippukuntoon, ja me odotamme sitä hetkeä kovasti, Scholes sanoo.