Jürgen Kloppin urakka Liverpoolin peräsimessä on vaikeutunut viime viikkoina huomattavasti.

Hieman aikaa sitten Liverpoolin managerin uskottiin vievän punapaidat heittämällä mestaruuteen. Jotain on kuitenkin tapahtunut, koska Liverpoolin pelivire ei ole lähellekään sitä mitä se oli muutama viikko sitten.

Tilastot paljastavat, että senegalilaisen Sadio Manén poissaololla on hurja vaikutus Kloppin ryhmän peliin. Mané pelaa maajoukkueensa riveissä Afrikan mestaruusturnausta.

Huonon vireen syy löytyy harvoin yhdestä pelaajasta, mutta muutama fakta paljastaa Liverpoolin todella kaipaavan laituriaan.

Senegalilaisen kanssa punapaidat voittivat 17 ottelua 24 pelatusta pelistä. Hänen lähtönsä jälkeen kuudesta pelistä on tullut yksi voitto.

Maaleja Liverpool on tehnyt 2,6 ottelua kohden Manén kanssa. Vastustajan verkko on heilunut vain kerran ottelua kohden Ilman häntä.

Mané on myös Liverpoolin tehokkain maalintekijä. Hän on tehnyt maalin 33 % tehokkuudella maalipaikoistaan. Toiseksi parhaan maalintekoprosentin omaa Roberto Firmino. Hän onnistuu tekemään maalin tilanteistaan 16-prosenttisesti.

Näiden faktojen pohjalta uskaltaa ennustaa, että Liverpool-fanit taatusti toivovat salamannopean laiturin palaavan pian takaisin Englantiin.

Lähde: The Daily Mirror