Markku Kanerva paljasti kaksi nimeä Huuhkajien avauskokoonpanosta Marokkoa vastaan

© Kuva: Getty Images

Suomi kohtaa maanantai-iltapäivällä harjoitusottelussa Marokon. Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva avasi jo hieman avauskokoonpanoaan.

Avauksessa nähdään ainakin maalivahti Walter Viitala, joka pelaa debyytin maajoukkueessa. Lisäksi Kari Arkivuo pelaa uransa 50. maajoukkueottelun Marokkoa vastaan.

Marokko on todella kovassa iskussa, sillä se on pelannut viimeiset 13 ottelua ilman tappioita. Suomen putki on taas toisenlainen, mutta Kanerva uskoo, että molemmat putket loppuvat maanantaina.

– Teemoja huomiseksi on kahden putken katkaiseminen. Me palaamme voittojen tielle ja katkaisemme Marokon voittoputken, Kanerva sanoi Huuhkaja-tv:lle.

Vastustajan pelejä ja pelitapaa on tarkasteltu huolella. Kanervan mukaan Huuhkajilla on aseet Marokon kaatoon.

– Olemme skoutanneet tarkkaan, ja sieltä löytyy tiettyjä heikkouksia. Tietynlaista ylipuolustamista, joukkueen tiiviys ei ole aina optimaalinen. Pystymme varmasti luomaan tyhjiä tiloja kentällä ja luomaan sitä kautta paikkoja, Kanerva totesi.

Koko avausta Kanerva ei vielä paljasta, sen hän tekee vasta myöhemmin maanantaina. Pari nimeä hän nostaa kuitenkin jo esiin.

– Viitala aloittaa maalissa. Erittäin mielenkiintoinen vuosi hänellä. Suomen mestaruus, siirto ulkomaille ja oli jo A-maajoukkueen mukana viime vuonna ja nyt odottaa debyytti.

– Arkivuo pelaa avauksessa. Hän pelaa 50:n maaottelun ja se on upea ja kunnioitettava saavutus. Tuntuu, että tällaisia työmyyriä, jotka ei ole otsikoissa ja näkyvässä roolissa, aina arvosteta tarpeeksi. Hän hoitaa kentällä hommansa esimerkillisesti ja hän on sen jo vuosia tehnyt, Kanerva avasi.