RoPS on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen Anselmi Nurmelan kanssa. Seura tiedotti asiasta maanantaina. Anselmi Nurmela on Suomen A-maajoukkueestakin tutun Mika Nurmelan poika.

Hollannissa syntynyt ja jalkapallokoulunsa saanut Nurmela on edustanut viimeiset kaudet Ykkösessä pelaavaa AC Oulua.

RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen on seurannut nuoremman Nurmelan kasvamista jalkapalloilijaksi ensimmäisistä potkuista lähtien. Malinen oli aikanaan myös Anselmin isä ”Nuren” ensimmäinen valmentaja.

– Pelaajana Anselmi on taitava. Hän myös ymmärtää peliä ja pystyy tarvittaessa olemaan härski ja kova, aivan kuten isänsäkin oli omalla aktiiviurallaan, Malinen kuvaili seuran nettisivuilla.

AC Oulussa Nurmela pelasi sekä keskikentällä että laitapuolustajana. Viime syksynä hänet nostettiin alle 20-vuotiaiden poikamaajoukkueeseen.

– Olen tarkkaillut mielenkiinnolla Anselmin kehittymistä. Hän esiintyi maajoukkueessa ja AC Oulussa erittäin edukseen, Malinen arvioi.

– Nyt on oikea hetki, jossa sekä Anselmin että RoPS:n tiet yhdistyvät. Me tarvitsemme lahjakkaita pohjoissuomalaisia pelaajia ja ”Ami” tarvitsee mahdollisuuden Veikkausliigassa.

Nurmela itse on sopimuksestaan hillityn tyytyväinen. Seuraavaksi on aika kääriä hihat ja suunnata katse kohti uusia tavoitteita.

– Koko viime kauden minulla oli tavoite pelata tällä kaudella Veikkausliigaa. Ykkösen olen jo nähnyt, Nurmela sanoo.

– Mutta seuraava tavoite on saada myös pelaikaa. Helppoa se ei tule olemaan. Joukkueessa on minun paikalla kova kilpailu. Siinä on edellä kaksi kokenutta keskikenttäpelaajaa, joita ei helposti syrjäytetä, mutta sen eteen lähdetään tekemään töitä.

Sopeutumista helpottaa tuttu valmentaja. Vaikka Nurmela ei aiemmin ole pelannut Malisen alaisuudessa, on hän seurannut Malisen aikaisempia joukkueita.

– Minun vahvuudet ovat pallollisessa pelaamisessa sekä syöttötaidossa. Viime kaudella pelasin paljon puolustajana, jolloin sekin puoli kehittyi roimasti. Kroppaan voisi hakea vielä lisää voimaa, mutta asenteesta ei tekeminen ainakaan jää kiinni.