SJK:n maalitykki siirtyy Saksaan – ”Tiesimme, että jossain vaiheessa hän lähtee”

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan viime kauden maalikuningas Roope Riski siirtyy lainasopimuksella Saksaan. Seura on 3. Ligassa pelaava SC Paderborn 07, joka pelasi vielä kaksi vuotta sitten Saksan pääsarjassa.

Riskin lainasopimus kestää Saksassa käynnissä olevan kauden loppuun ja se sisältää osto-option.

– Tämä on annettu mahdollisuus Roopelle. Veikkausliigan maalikuninkaana pääsee kokeilemaan kovaan futismaahan Saksaan, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari seuran nettisivuilla.

– Alun perinkin otimme Roopen tänne meille, koska halusimme, että hän auttaa meidät mestaruuteen ja menestykseen. Samalla halusimme, että hän itse kehittyy pelaajana. Olemme koko ajan tienneet, että Roope mahdollisesti jossain vaiheessa lähtee, sitä varten olemme hänen kanssaan tehneet töitä. Ja tämä on nyt siitä työstä palkinto hänelle, jatkoi Valakari.

Suomen maajoukkueeseen mukaan nousseen Riskin lainasopimus Saksassa päättyy kesäkuun lopussa ja jollei Paderborn lunasta häntä omakseen, palaa Riski takaisin Seinäjoelle. Sopimus SJK:n kanssa kattaa koko kauden 2017 ja siinä on lisäksi optio kaudesta 2018.

– Iso kiitos koko SJK:n organisaatiolle tästä mahdollisuudesta. Mulla on jo nyt takana ikimuistoiset puolitoista vuotta Seinäjoella. Erityisesti kentällä, mutta myös sen ulkopuolella. Ja kiitos, että olette ymmärtäneet minua ja olen saanut olla oma itseni koko tämän ajan, Riski sanoi.

Lähde: SJK