Etelä-Afrikan maajoukkueen valmentajaksi kovia nimiä tarjolla

© Kuva: Getty Images

Etelä-Afrikan jalkapalloliitto SAFA on saanut kymmenittäin hakemuksia maajoukkueen päävalmentajan paikasta. Liitolla saattaa olla edessä valinnan vaikeus, sillä listalla on muutama erittäin kovan luokan tekijä.

– Saimme yli 60 hakemusta maajoukkueen päävalmentajan paikasta. Osa hakijoista on Roberto Mancini, Giovanni Trapattoni, Hassan Shehata, Hugo Broos, Muhsin Ertugral, Samson Siasia, Lothar Matthäus ja Bernd Schuster. Osalla hakijoista on parhaillaan sopimus voimassa, joten heidän nimiään ei voida mainita tässä vaiheessa, SAFA kertoi tiedotteessaan.

Listalta nousee esiin ainakin entinen Manchester Cityn ja Inter Milanin valmentaja Mancini, joka jätti työnsä milanolaisjoukkueessa juuri ennen kauden alkua. Hän on ollut kesän lopulta asti ilman pestiä.

Neljässä eri maassa mestaruuksia voittanut Trapattoni jätti edellisen pestinsä vuonna 2013, kun hän lähti Irlannin maajoukkueen peräsimestä. 77-vuotiaan italialaisen veri vetää edelleen valmentamaan.

Bayern Munchen -legenda Matthäusin edellisestä valmentajapaikasta on kulunut vielä muutama vuosi enemmän. Hän valmensi vuoden ajan Bulgarian maajoukkuetta vuosikymmenen alussa.

Real Madridin kauden 2007-08 mestaruudesta muistettu Schuster ei ole aiemmin toiminut maajoukkueen käskyttäjänä, mutta omaa 15 vuoden taustan päävalmentajan tehtävistä.

Lähde: Goal