Peter Enckelman uskoo: ”Bundesliigan satutarinalle tulossa kolhu lauantaina”

© Kuva: Getty Images

Bundesliigan viikonlopun kierroksen ennakkoon suurin ottelu pelataan lauantaina Dortmundissa, kun sarjataulukon nelonen BVB isännöi kauden kohujoukkue RB Leipzigia.

Isolla rahalla raketin lailla Bundesliigan noussut leipzigilaisseura ei ole liiemmin ystäviä muualla Saksassa muutenkaan kerännyt, mutta konkreettisimmin protestinsa ovat näyttäneet juuri dortmundilaisfanit – ja heitä on paljon. Jo syksyllä ”Südtribune Dortmund” boikotoi vierasottelua ja kannattajat ovat jo nyt ennakkoon ilmoittaneet jatkavansa protestejaan lauantaina ”perinteiden, uskollisuuden ja riippumattoman fanikulttuurin” puolesta.

Miten protesti käytännössä näkyy, on vielä arvoitus, mutta kotijoukkueen kannalta parhaimmillaan kannattajat ja pelaajat antavat toinen toisilleen lisävirtaa ja Leipzigilla voi olla edessä erittäin hikiset oltavat Signal-Iduna-Parkilla. BVB:n motivaatiota tuskin ainakaan laskee alkusyksystä vierasottelussa leipzigilaisille kärsitty niukka tappio.

Myös Huuhkajien entinen maalivahti Peter Enckelman ennakoi Leipzigille vaikeuksia Dortmundissa.

– Dortmundin kevät tulee todennäköisesti olemaan parempi kuin syksy. Syksy meni selvästi alle odotusten ja alle joukkueen tason. Keväällä tullee korjausliike ja uskon, että joukkue löytyy top-neljästä kauden jälkeen, Enckelman arvioi Betsafen haastattelussa.

– Varsinkin kotonaan, kuuluisan ”Keltaisen seinän”, edessä pelatessaan Dortmund on vaikea lyödä, jopa Euroopan suurimpien joukkueiden. Jo kotikentän vuoksi Dortmund on suosikki. Todennäköisesti satutarina saa pienen kolhun lauantain myöhäisottelussa.


Lunasta 50€ ilmaisveto Mestarien liigaan!

  1. Avaa pelitili Betssonille alapuolen napista.
  2. Talleta ja saat 50€ ilmaisvedon Mestarien liigan peleihin.
  3. Laita vetoa sisään ja nauti peleistä!