Alle 16-vuotiaiden (1.1.2001) poikien maajoukkue päätti Englannissa pelatun UEFA Development Tournamentin 1-4-tappiolla Espanjaa vastaan.

Suomella oli haastavat lähtökohdat otteluun, sillä neljä pelaajaa oli sivussa kolhujen tai sairastumisen takia. Peli lähtikin Suomen kannalta mahdollisimman huonosti liikkeelle, sillä espanjalaiset onnistuivat maalinteossa jo viiden minuutin jälkeen.

– Tiettyä arkuutta oli taas nähtävissä etenkin ensimmäisellä puoliajalla. Mutta tyytyväinen olen siitä, miten pojat lopulta ottivat haasteen vastaan. Ääntä ja ohjausta tuli loppua kohden siihen malliin kuin pitääkin. Siinä mielessä esitys oli ryhdikäs, maajoukkuevalmentaja Erkka V. Lehtola tuumi Palloliiton tiedotteessa.

Espanja meni kahden maalin johtoon reilun puolen tunnin pelin jälkeen ja säntäsi kolmen maalin karkumatkalle 63. minuutilla.

Suomi sai kavennusmaalin aikaiseksi 71. minuutilla, mutta espanjalaiset pääsivät vielä kertaalleen juhlimaan maalia kolme minuuttia ennen täyttä aikaa.

– Taas kerran on annettava kunniaa vastustajalle. He osoittivat sen, että meillä on vielä pallollisessa pelaamisessa paljon tekemistä. Samoin kaksinkamppailuissa. Ei heillä kiloja sen enempää ole, mutta niin vain espanjalaiset käänsivät tiukat kaksinkamppailut edukseen, Lehtola sanoi.

Turnauksen aiemmissa otteluissaan Suomi hävisi Englannille 0-4 ja Italialle 2-6.

Lähde: Palloliiton nettisivut