Tanskaan siirtynyt suomalaispelaaja paljasti siirron taustat: ”Tim sanoi, että odota pari tuntia”

© Kuva: Getty Images

Huuhkajien runkopelaajiin kuuluva Markus Halsti, 32, siirtyi täksi kaudeksi FC Mitdjyllandiin Tim Sparvin ja Kaan Kairisen seurakaveriksi. Halsti avasi Huuhkaja-tv:lle siirron taustat.

Halsti pelasi viimeksi vielä MLS-sarjassa DC Unitedissa, mutta vietti viime kesän vapaana agenttina. Sparvilla oli iso rooli siirrossa Tanskaan, jonne Halsti oli jo haikaillut pelattuaan Ruotsissa Malmössa vuosina 2008-2015.

– Timi kyseli, että onko paljon jengejä tai olenko tehny jo päätöksen uudesta seurasta, johon vastasin, että kaikki on auki vielä. Hän sanoi sitten, että odota pari tuntia. Muutaman tunnin kulutta soittikin sitten pääskoutti Midtjyllandista ja kysyi olenko kiinnostunut, Halsti kertoo.

– Timi oli siinä välissä ja puhui paljon hyvää Midtjyllandista ja täyttä faktaa näin jälkikäteen. Aika nopeasti tein ratkaisun, että tuo kuulostaa aika hyvältä, Halsti jatkoi.

Halsti ja Sparv ovat tärkeitä mentoreita tanskalaisseurassa, joka pyrkii viemään nuoria ja lahjakkaita pelaajia, kuten Kairinen, eteenpäin urallaan.

– He haluavat, että minä, Timi ja esimerkiksi Rafael van der Vaart olemme mukana siinä prosessissa. Olemme akatemian kanssa samassa kompleksissa ja yritämme vähän katsoa, mitä ne nuoret pelaajat tekevät siellä ja pyrimme olemaan sitten mallina ja hyvänä esimerkkinä siinä, Halsti avaa.

Halsti on pelannut Midtjyllandin paidassa kuusi ottelua kauden alkupuoliskolla. Tanskan liiga jatkuu Midtjyllandin osalta 19. helmikuuta.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.