FC Barcelona voitti keskiviikkona Paris Saint-Germainin 6-1 ja eteni yhteistuloksella 6-5 Mestarien liigan puolivälieriin.

Espanjalaiset hävisivät neljännesvälierän ensimmäisen osan 0-4, ja moni ennusti Barcelonan jo pudonneen kilpailusta. Keskiviikon kamppailusta muodostui kuitenkin yksi kaikkien aikojen jalkapalloklassikoista.

Ensimmäinen maali nähtiin vain kahden minuutin jälkeen. Pallo pomppi keskityksen jäljiltä PSG:n rangaistusalueella, kunnes Luis Suarez voitti kaksinkamppailussa PSG-vahti Kevin Trappin ja puski kotijoukkueen 1-0-johtoon.

Viisi minuuttia ennen taukoa Barcelona iski jälleen. Andres Iniesta taisteli Marquinhosin kanssa päätyrajalla pallosta ja onnistui lähettämään sen kantapäällään maalille. Epäonninen Layvin Kurzawa ohjasi pelivälineen pariisilaisten omaan maaliin ja tilanne oli 2-0.

Barcelona jatkoi toisella puoliajalla siitä, mihin ensimmäisellä jäi. Iniesta pelasi Neymarin ovelalla läpisyötöllä kohti PSG:n maalia, mutta Thomas Meunier kaatoi brassitaiturin, ja tilanteesta vihellettiin pilkku.

Pallon taakse asteli Lionel Messi, joka sijoitti pallon varmasti vasempaan alanurkkaan.

Tunti oli pelattu, kun Edinson Cavani pilasi jo hetkeksi Barcelonan nousuhaaveet. PSG pelasi korkean pallon Barcelonan rangaistusalueelle, jossa Kurzawa pudotti pelivälineen uruguaylaiskärjelle. Cavani sai kaikessa rauhassa virittää volleylaukauksen Barcelonan verkkoon.

Pariisilaiset näyttivät jo puolustavan itsensä jatkoon, mutta Neymar herätti toivon koko Barcelona-perheessä, kun hänen upea vapaapotkunsa upposi etukulmasta sisään 88. minuutilla.

Vain minuutti myöhemmin Marquinhos kaatoi Suarezin PSG:n rangaistusalueella, ja pallo vietiin jälleen pilkulle. Neymar asteli antamaan tätäkin erikoistilannetta ja pommitti pallon maaliin.

Barcelona tarvitsi enää yhden maalin päästäkseen jatkoon, ja koko Camp Noun katsomo mylvi seisaallaan.

Lisäajan viimeisillä sekunteilla Neymar nosti pallon yli PSG:n puolustuslinjan, jonka taakse oli hiipinyt Sergi Roberto. Barcelonan oma kasvatti kurotti kaikilla voimillaan palloon ja lähetti sen ohi voimattoman Trappin.

Murtunut PSG ehti hädin tuskin laittaa pallon uudelleen liikkeelle, kun ottelun erotuomari Deniz Aytekin vihelsi trillerin päättyneeksi.

Illan toisessa ottelussa Borussia Dortmund voitti SL Benfican 4-0 ja eteni yhteistuloksella 4-1 puolivälieriin.

SL Benfica matkasi Dortmundin vieraaksi 1-0-johdossa. Portugalilaiset eivät kuitenkaan ehtineet puolustaa jatkopaikkaansa kuin neljä minuuttia, kun pallo oli jo omissa.

Christian Pulisic jatkoi Ousmane Dembelen antaman kulmapotkun Pierre-Emerick Aubameyangille, joka puski pallon voimalla verkkoon.

Pulisic pääsi tunnin kohdalla itse viimeistelemään Dortmundin toisen maalin. Julian Weigl’n syöttö vapautti yhdysvaltalaisen läpiajoon, ja Pulisic nosti pallon taidokkaasti yli Benfican maalivahdin Edersonin.

Otteluparin viimeinen niitti nähtiin vain hetkeä myöhemmin. Weigl levitti pallon laidalle, josta Marcel Schmelzer pommitti sen ensikosketuksellaan Aubameyangille. Gabonilaiskärki sai viimeistellä taululle lukemat 3-0 avopaikasta.

Aubameyang pääsi viimeistelemään hattutemppunsa ottelun loppuhetkillä. Erik Durm petasi matalalla keskityksellään Dortmundin tehomiehelle tyhjän maalin, eikä Aubameyang erehtynyt lähietäisyydeltä.