Huuhkajat lähtee haastamaan Turkkia historiallinen voitto mielessään – ”Toivottavasti saamme tästä uuden tarinan”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen A-maajoukkue valmistautuu parhaillaan Belekissä perjantaiseen MM-karsintaotteluun Turkkia vastaan.

Huuhkajien ja Tanskan Superliigan SönderjyskEn keskikenttäpelaaja Sakari Mattila kertoo HuuhkajaTV:n haastattelussa, että Suomen joukkueessa on hyvä fiilis ja luottamus omaan tekemiseen.

– Osa meidän porukasta oli jo tammikuussa Abu Dhabin leirityksessä mukana, joten joillekin tämä on jo toinen leiri päävalmentaja Markku ”Rive” Kanervan kanssa. Lähdetään jatkamaan siitä, mihin on tutun valmentajan kanssa jääty eli hakemaan tuloksia ja rakentamaan yksinkertaisten asioiden päälle.

27-vuotias Mattila sanoo, että Turkin vahva kotietu on Suomen joukkueella tiedossa.

– Onhan se ihan selvä juttu. Kun miettii lohkon muita joukkueita ja vaikeimpia vierasvstustajia, niin kyllä tämä on se vaikein mahdollinen. Futis on kuitenkin 90 minuuttia kentällä. Mitä sen ulkopuolella tapahtuu, ei ole meidän käsissämme. Vaikutetaan siihen, mihin pystytään ja annetaan kaikkemme, että saadaan tulos.

Keskikenttäpelaajan mukaan Huuhkajilla on ottelussa selkeä suunnitelma.

– Meidän peli perustuu siihen, että ollaan yhtenäisiä ja laitetaan sydän täysillä peliin. Pitää puolustaa ja pitää nolla omissa. Sitä kautta meillä on omat kikkamme, joilla voimme olla heille uhka. Kaikki rakentuu siihen, että lähdetään pitämään nollaa.

Mattila kertoo, että joillain pelaajilla on vielä hyvin mielessä ”Istanbulin ihme” eli EM-karsintaottelu Suomen ja Turkin välillä lokakuussa 1998. Tuolloin Suomi kukisti Istanbulin isännät 3-1 Mixu Paatelaisen, Jonatan Johanssonin ja Jari Litmasen maaleilla.

– Aina se tulee leirillä jonkun suusta. ”Silloin Turkissa..” Se on tietysti ollut yksi Huuhkajien merkittävimmistä tuloksista ja varmasti ottelutapahtumanakin erikoinen. Meikäläisen ikäpolvi vielä ainakin ymmärtää ja tuntee, mitä siellä on tapahtunut. Nyt rakennetaan kuitenkin uutta juttua ja toivottavasti saamme tästä uuden tarinan.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004