Joel Pohjanpalo haluaa näyttää, mistä Leverkusen on jäänyt paitsi: ”Paikka tulee, niin pallo laitetaan pussiin”

© Kuva: Juha Tamminen

Joel Pohjanpalo ja Suomen A-maajoukkue kohtaavat perjantai-illan MM-karsintaottelussa Turkin. Bayer Leverkusenin 22-vuotiaan suomalaishyökkääjän mukaan Huuhkajien leirissä on ollut hyvä meininki päällä ennen vaikeaa vierasottelua.

– Valmistautuminen on sujunut hyvin, ja treeneissä näyttää, että kaikilla on vire kohdillaan. Turkki on kivenkova vastustaja, mutta heilläkin on ongelmansa, joihin me yritetään iskeä, kertasi Pohjanpalo HuuhkajaTV:n haastattelussa.

HJK:ssa ammattilaisuransa aloittaneen hyökkääjän mukaan Suomen on onnistuttava yksinkertaisissa asioissa saadakseen hyvän tuloksen Antalyasta.

– Meidän on pidettävä oma pää puhtaana, jos me halutaan tuoda kolme pistettä Suomeen. Siitä lähdetään liikkeelle, ja maalipaikat pitää hyödyntää. Se on se lääke.

Huuhkajilla on varsin hyviä muistoja sen edellisistä otteluista Turkkia vastaan. Edellisestä kymmenestä kohtaamisesta neljä on päättynyt Suomen voittoon ja kolme tasapeliin.

Pohjanpalo ei näe syitä, miksi Suomi ei voisi kaapata perjantainakin kolmea pistettä mukaansa.

– Itsellä ei ole kokemusta niistä edellisistä otteluista, eikä varmaan monella muullakaan. Historia on kuitenkin hyvä, enkä näe siinä mitään ongelmaa, miksemme voisi taas saada hyvää tulosta. Pitää vaan hoitaa hommat puolustuspäässä hyvin ja tehdä paikoista maalit. Varmasti niitä tulee, kun katsoo Turkin puolustuspelaamista. Se on välillä ehkä vähän ylimielistä ja löysää.

Nuoren hyökkääjän mukaan päävalmentaja Markku Kanerva on painottanut, että Suomen pitää olla hereillä varsinkin ottelun alkuhetkillä.

– Turkkia ei saa päästää heti iskemään, jottei peli kuole saman tien. Pidetään nolla omissa mahdollisimman pitkään, niin saadaan Turkki turhautumaan ja lisää tilaa itsellemme. Tehdään pari maalia, niin voidaan lähteä hyvillä mielin seuraavaan otteluun Itävaltaan.

Pohjanpalo peliaika seuratasolla on jäänyt tällä kaudella harmittavan vähäiseksi, mutta hän uskoo, että on valppaana, jos kutsu kentälle käy.

– Se on yksinkertaista. Kun paikka tulee, niin pallo laitetaan pussiin. Peliaikaa olisi kiva saada vähän enemmän, mutta en näe miksi täällä ei tulisi tulosta, jos pääsen irti. Treeneissä on sujunut hyvin, ja kun olen päässyt kentälle, olen osunut sielläkin. Kun paikka tulee, niin siellä se on.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.