Suomen Cupissa todellinen yllättäjä jatkaa suoraan puolivälieriin

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen Cupin lohkovaihe lähenee loppuaan. Viimeiset ottelut pelataan viikonlopun ja ensi viikon aikana. Selvillä on jo osa lohkojen voittajista. Pohjoislohkon vei ennalta yllätysjoukkue KPV.

A-lohkon eli pohjoislohkon voitton varmisti jo ennen viimeistä otteluaan Ykkösessä pelaava Kokkolan Paallo-Veikot. KPV on voittanut kaikki ottelunsa ja kaatanut lohkon molemmat veikkausliigajoukkueet, RoPS:n ja PS Kemin.

Kokkolassa eletäänkin melkoista jalkapallobuumia keskellä synkkää talvea. Lauantaina KPV pelaa viimeisen lohkovaiheen ottelun AC Oulua vastaan, ja pääsee otteluun paineettomasta asemasta, sillä lohkovoitto on jo takataskussa.

Lohkovoiton myötä KPV etenee suoraan puolivälieriin, kuten muut varmat lohkovoittajat HJK sekä IFK Mariehamn. Lohkojen toiseksi sijoittuneet pelaava neljännesvälierissä, jonne pääsee myös lohkojen paras kolmonen.

B-lohkossa Jarolla on vielä mahdollisuus nousta jopa lohkovoittoon, kun se kohtaa viimeisessä ottelussaan FC Jazzin. E-lohkon voittaja selviää ensi tiistaina, kun sarjakärjessä tasapistein olevat KuPS ja Ilves kohtaavat viimeisessä ottelussa.

Muokattu 2.3. klo. 17.18: Otsikkoa ja tekstiä muokattu ja korjattu, että B- ja E-lohkon voittajat eivät ole vielä selvillä.