Suomen kapteeni jakoi kehuja nuorille Huuhkajille: ”Juuri tuollaista pelirohkeutta me haetaan”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen A-maajoukkue pelasi tiistaina ystävyysottelussa 1-1-tasapelin Itävallan vieraana.

Huuhkajien kapteenina toimineen Niklas Moisanderin mielestä varsinkin ensimmäinen puoliaika oli Suomelta vahvaa tekemistä.

– Oltiin vähän vaarallisempiakin kuin Turkkia vastaan, ja oli yksi iso paikkakin. Vaikka jouduttiin tappiolle, niin hyvin taisteltiin ja saatiin hieno tasoitusmaali. Itävalta on kova joukkue Euroopan tasolla. Oli kyseessä treenipeli tai mikä tahansa, niin se on hyvä suoritus, kertaa 31-vuotias Moisander Huuhkaja-tv:n haastattelussa.

Itävalta vaihtoi tauolla neljä uutta miestä kentälle. Heidän joukossaan oli myös Valioliigan Stoke Cityssä pelaava Marko Arnautovic, joka vei isännät 1-0-johtoon noin tunnin kohdalla.

Kyseessä oli jälleen erikoistilanne ja keskityspallo, jotka ovat olleet hankalia Suomen joukkueelle.

– Se oli hyvä pallo ja siinä oli paljon vääntöä. Mun vartioima mies Sebastian Prödl pääsi puskemaan ja sitten Arnautovic, vahva pelaaja käytti hyvin vartaloa. Siinä vaan pitää olla kovempi. Reaktio maalin jälkeen oli hyvä, mutta noi pitää karsii pois jos halutaan voittaa näitä pelejä.

Viime kesänä Saksan Bundesliigan Werder Bremeniin siirtynyt Moisander on iloinen varsinkin nuorten Huuhkajien Moshtagh Yaghoubin ja maalintekijä Fredrik Jensenin esityksistä.

– Aina hienoa nähdä, kun maajoukkueeseen tulee uusia jätkiä, jotka vielä pelaavat noin ennakkoluulottomasti. ”Mosa” oli tosi vahva siinä keskikentällä ja jakeli peliä ekalla puoliajalla. Jensen tuli sisään ja teki hienon maalin. Just tollasta pelirohkeutta me haetaan. Se oli hieno veto ja hieno debyytti. Molemmat teki tosi hyvin duunia ja oon ylpeä heistä.