Athletic Bilbaon Ernesto Valverdeä pidetään vahvimpana ehdokkaana uudeksi Barcelona-valmentajaksi miehen vankan La Liga -kokemuksen vuoksi. Baskimaalainen Valverde on valmentanut Espanjassa nykyisen seuransa lisäksi Espanyolia, Villarealia sekä Valenciaa.

Espanjalaislehdistö on nostanut Valverden ykkösuosiksi Barcelonan uudeksi valmentajaksi sen jälkeen, kun Luis Enrique kertoi lopettavansa seuran peräsimessä ensi kesänä. Kolmatta kautta katalaaniseuraa luotsaava Enrique perusteli päätöstään levon tarpeella ja kertoi, että aikoo pitää hetken taukoa valmentamisesta.

53-vuotias Valverde on valmentanut Athletic Bilbaoa vuodesta 2013 lähtien. Huhujen mukaan hän kieltäytyi tarjouksesta valmentaa Real Madridia, ennen kuin Zinedine Zidane astui seuran päävalmentajaksi viime kaudella.

La Liga -kokemusta Valverdellä löytyy myös kentän puolelta: hän pelasi urallaan Espanyolissa, Barcelonassa, Athletic Bilbaossa sekä Mallorcalla.

Valverden sopimus Bilbaon kanssa päättyy ensi kesänä, eikä hän ole toistaiseksi halunnut tehdä jatkosopimusta.

Muita ehdokkaita Barca-pestiin ovat muun muassa Jorge Sampaoli, Ronald Koeman, Laurent Blanc, Oscar Garcia, Frank de Boer sekä Mauricio Pochettino.

 

Lähde: Marca