Pep Guardiola otettiin viime kesänä suurin odotuksin vastaan Manchester Cityn uutena managerina.

Titteleitä kahminut espanjalaisvalmentaja aloitti urakkansa Englannissa loisteliaasti, ja City kulki voitosta voittoon. Tällä hetkellä joukkue on kuitenkin valahtanut Valioliigassa jo neljänneksi, ja ottelun vähemmän pelanneet Arsenal ja Manchester United ovat vain neljän pisteen päässä.

Guardiola myönsi lehdistötilaisuudessa, että taistelu liigamestaruudesta oli epärealistinen tavoite hänen ensimmäiselle kaudelleen.

– Jatkossa olen parempi, ehdottomasti. Tämä kausi on ollut iso opetus minulle. Meillä on paljon kauniita asioita, joista taistelemme. Mestarien liigaan pääseminen on myös suuri menestys. Meidän pitää kuitenkin olla rehellisiä. Emme olleet tarpeeksi hyviä taistellaksemme Valioliigan mestaruudesta.

Näillä näkymin Cityn realistisin mahdollisuus voittaa jotain tällä kaudella on FA Cup, jossa se on edennyt jo välieriin asti.

Kaudesta 2016-17 on tulossa 46-vuotiaan Guardiolan manageriuran huonoin sesonki. Hän on voittanut kuusi liigamestaruutta seitsemästä mahdollisesta ja hänen joukkueensa ovat aina selviytyneet Mestarien liigassa vähintään välieriin.

Guardiola on jokaisella valmentamallaan kaudella voittanut vähintään yhden pokaalin.

Lähde: BBC