KOMMENTTI: Mestaruustaistelu kiristyy – Valioliigassa muhii iso jytky tänään

© Kuva: Getty Images

Chelsea ja Tottenham ovat ainoat joukkueet, jotka ovat vielä mukana Valioliigan mestaruustaistelussa. Chelsea on edellä seitsemän pistettä, mutta peli ei ole vielä suinkaan pelattu.

Chelsea ei nimittäin ole ollut kovin vakuuttava kolmessa edellisessä vierasottelussaan: se jäi Burnleyn kanssa tasoihin ja voitti West Hamin sekä Stoken työn ja tuskan kautta maalilla.

Tänään Chelsea vierailee erinomaiseen vireeseen päässeen Bournemouthin kotikentällä. Eddie Howen luotsaama ryhmä on hävinnyt viimeksi helmikuun lopussa. Kuluneen kuukauden aikana se on venynyt tasapeliin sekä Manchester Unitedin että Liverpoolin vieraana.

Tällä kaudella Bournemouth on lisäksi voittanut Liverpoolin kotonaan ja pelannut Arsenalin sekä Tottenhamin kanssa tasan. Bournemouth on pärjännyt kärkijoukkueita vastaan aina hyvin.
Ja tässä piilee iso mahdollisuus tämän illan jytkyyn.

Jos Chelsea lähtee illan peliin yksikin takinnappi auki, voi käteen jäädä luu.

Juuri niin kävi viikko sitten, kun joukkue pupelsi 1-2-tappion kotonaan Crystal Palacea vastaan.

Chelsea on hävinnyt tällä kaudella neljästi ja pelannut kolme ottelua tasan. Ja keitä vastaan? Tappiot ovat tulleet Crystal Palacelle, Tottenhamille, Liverpoolille ja Arsenalille, tasapelit ovat tulleet Liverpoolin, Swansean ja Burnleyn kanssa. Chelsea on siis menettänyt seitsemän pistettä sarjan häntäpään joukkueita vastaan. Se kertoo pienen pienestä asennevammasta, joka voi hyvinkin maksaa tänään pisteet, tai pisteitä.

Tottenham on voittanut nyt viisi ottelua putkeen maalierolla 14-4. Joukkue on hurjassa iskussa ja se kohtaa tänään iltapäiväottelussa kotonaan Watfordin, joka on 11 edellisestä vieraspelistään voittanut vain yhden. Maaliero näissä otteluissa on 6-21. Tosin pieni varoitus Tottenhamille on se, että se ainoa voitto tuli Arsenalista.

Henkisesti mestaruustaistelulle voi olla isokin merkitys sillä, että Chelsea ja Tottenham kohtaavat kahden viikon päästä FA Cupin finaalissa.

Molemmilla on tämän päivän jälkeen Valioliigassa jäljellä seitsemän ottelua. Chelsean olisi livettävä ainakin kolmesti, että Tottenhamilla olisi mahdollisuuksia mestaruuteen – seuran ensimmäiseen sitten kauden 1961.

Kurkataanpa, mitä joukkueita nämä kaksi vielä kohtaavat. Tottenhamin kotikentälle tulevat vielä Watfordin lisäksi, Bournemouth, Arsenal ja Manchester United, vieraissa vastassa ovat Leicester, Crystal Palace, Hull ja West Ham.

Chelsean vieraaksi tulevat Watford, Southampton, Middlesbrough ja Sunderland, vieraissa Bournemouth, Manchester United, Everton ja West Bromwich.

Selvää on, että Tottenhamin on lähes pakko voittaa kaikki loput ottelunsa, sillä Chelsean olisi sorruttava useampaankin feiluun, että se jäisi ilman pokaalia. Mutta vastassa on vielä paljon alemman kastin joukkueita, joita vastaan Antonio Conten nippu on livennyt ihmeen usein.

Taistelu mestaruudesta ei ole todellakaan ohi.

Lauri Hollo