Burnleyn 34-vuotias keskikenttäpelaaja Joey Barton on saanut 18 kuukauden pelikiellon Englannin jalkapalloliitolta FA:lta vedonlyöntiensä vuoksi.

Vedonlyöminen jalkapallo-otteluista on FA:n sääntöjen mukaan kokonaan kiellettyä ammattijalkapalloilijoilta.

Pelikiellon lisäksi Barton sai sakkoja noin 40 000 euroa. Hänen todettiin asettaneen 1260 vetoa eri jalkapallo-otteluista viimeisen 10 vuoden aikana.

Barton myönsi olevansa uhkapeliaddikti, mutta ilmoitti myös valittavansa pelikiellon pituudesta, koska se on hänen mukaansa kohtuuton.

– Olen hakenut ongelmaani apua ja lähettänyt FA:lle lääkärinlausunnot, joten olen pettynyt, ettei niitä otettu huomioon lainkaan, Barton kertoi lausunnossaan BBC:n mukaan.

Barton on lyönyt vetoa myös oman joukkueensa otteluista, mutta kiistää, että kyse olisi tulosmanipulaatiosta.

– Tämä ei ole tulosmanipulaatiota. Siinä asiassa kukaan ei voi kyseenalaistaa rehellisyyttäni. Myönnän rikkoneeni vedonlyöntisääntöjä, mutta mielestäni rangaistus on kohtuuton, ja uskon, että se olisi pienempi, jos kyseessä olisi vähemmän kiistanalainen pelaaja kuin minä, Barton sanoi.

– Tämä päätös käytännössä pakottaa minut lopettamaan urani.

Barton kuitenkin myönsi, että on pelannut myös omaa joukkuettaan vastaan.

– Olen joskus laittanut vedon myös omaa joukkuettani vastaan. Mutta se on ollut ainoastaan kiukunpurkaus, jos en ole päässyt pelaamaan tai olen ollut loukkaantuneena. Koskaan en ole pelannut omaa joukkuettani vastaan, jos olen voinut itse vaikuttaa ottelun kulkuun. Olen tyytyväinen, ettei kukaan ole näissä tutkimuksissa niin väittänytkään.

Barton kertoo lyöneensä vetoja eri urheilulajeista vuoden 2004 jälkeen noin 15 000 kappaletta, keskimäärin 180 eurolla vetoa kohden.