Chelsean tähtihyökkääjä Diego Costaa on koko kevään ajan huhuttu Kiinan Superliigaan.

Lontoolaisjoukkueen ykköstykki on ollut Tianjin Quanjianin tähtäimessä jo pitkään, ja Costan uskottiin lähtevän jo alkuvuodesta, mutta hän jäikin lopulta Englantiin ja voitti Valioliigan mestaruuden Chelsean kanssa.

Costan sijaan Chelsean jätti tammikuussa brassitähti Oscar, joka luopui eurooppalaisesta jalkapallosta ja siirtyi Kiinaan, Shanghai SIPG:n joukkueeseen.

Oscar olisi iloissaan, jos hänen entinen joukkuekaverinsakin vaihtaisi kesällä maisemaa.

– Minun on vaikeaa antaa erityisiä ohjeita Costalle. Voin vain sanoa, että itse ainakin nautin elämästä Kiinassa, sanoi Oscar CCTV-5:n haastattelussa.

– Minulla ei ole toistaiseksi ollut mitään ongelmia. Toki kulttuuri on täällä hyvin erilainen kuin kotimaassani, mutta me totuttelemme siihen päivä kerrallaan.

Brassitähden edustama Shanghai SIPG on aloittanut kautensa Kiinan korkeimmalla sarjatasolla mainiosti. Joukkue on yhdeksän kierroksen jälkeen kahden pisteen päässä liigaa johtavasta Guangzhou Evergrandesta.

Oscar on ollut mukana kaikissa joukkueensa sarjapeleissä. Hän teki maalin debyyttiottelussaan ja on antanut jo viisi maaliin johtanutta syöttöä.

– Kaikkien on mietittävä, mitä he haluavat eniten. Uskon, että Kiinaan tuleminen oli paras vaihtoehtoni. Jos Costa siirtyy tänne, olisin iloissani. Hän tavoittelee onnellisuutta, ja toivon, että kaikilla on onnekas elämä.

Lähde: AS