Juha Malinen RoPS:in nuorista: ”Näillä jätkillä ei puntti tutise”

© Kuva: Juha Tamminen
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

RoPS:n avauskokoonpanossa oli viikonloppuna PS Kemiä vastaan kaikkiaan kolme alle kaksikymppistä kotimaista pelaajaa – Leo Väisänen, Saku Ylätupa ja Timo Stavitski.

Sani Kaitan loukkaannuttua avausjakson puolivälissä hänen tilalleen laitettiin vasta parikymppinen Anselmi Nurmela. Niin ikään vaihdosta kentälle tulleen Pyry Hannolan tapaan myös Nurmela sai nyt ensimmäiset minuuttinsa Veikkausliigassa.

Nurmelan debyytti olisi tuskin saattanut osua kovempaan paikkaan – kotiyleisön edessä, tappioasemassa Kemiä vastaan, suoraan kriittiselle pelipaikalle keskikentän pohjalle. Nämä nuoret eivät kuitenkaan osaa jännittää.

– He tietävät, että heidän taitotasonsa on riittävä näihin peleihin. Heillä ei ala puntti tutisemaan, jonka johdosta itsekin voin olla aika levollinen tuolla vaihtopenkillä, päävalmentaja Juha Malinen sanoo.

– Näillä kaikilla meidän nuorilla pelaajilla on tilillään useita poikien maaotteluita, joillakin niitä alkaa olemaan jo yli viisikymmentä. Tietenkin liigataso on se seuraava pykälä, jolla mitataan tulevan uran suunta, mutta omassa mittapuussaan he ovat jo ennättäneet näkemään riittävän kovia otteluita.

Malinen muistuttaa myös kokemuksen merkityksestä. Joukkue luottaa Antonio Regueron, Juuso Hämäläisen, Ivan Tatomirovićin ja Eetu Muinosen kaltaisiin pelaajiin, joilta voidaan odottaa virheetöntä peliä joka ilta. Nuorten kohdalla virheet on hyväksyttävä, eikä virheitä saa alkaa pelkäämään.

– Kemiä vastaan tuli voitto, mutta joku toinen päivä tällainen ottelu saattaa kääntyä tappioksi, päävalmentaja korostaa.

– Nuorten pelaajien kohdalla ennustettavuus on huono. Ei voi etukäteen tietää, kuinka he reagoivat tiukassa paikassa. Nämä pojat ovat kuitenkin omassa ikäluokassaan Suomen eliittiä. He ovat nyt nousemassa sille tasolle, mille heitä ollaan kaavailtukin. Vielä tarvitaan paljon toistoja ja lisää tämänkaltaisia hyviä pelejä. Sen jälkeen alkaa avautumaan portit muuallekin.

(Lähde: RoPS:in verkkosivut ja Veikkausliiga.com)

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS