KOMMENTTI: Jose Mourinho on keittänyt itse liemensä – ManU jäämässä ulos Mestarien liigasta

© Kuva: Getty Images

Manchester United on ajautunut valtavaan puolustuspään pelaajakriisiin kauden tärkeimmällä hetkellä. Jo ennestään sairastuvalla olivat alakerrasta Phil Jones, Chris Smalling ja Marcos Rojo, sunnuntaina loukkaantuivat Eric Bailly ja Luke Shaw.

Lisäksi Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic, Timothy Fosu-Mensah ja James Wilson ovat loukkaantuneina. Yhdeksän loukkaantumista, joista seitsemän avainpelaajia, missä syy?

Yksi iso syy on manageri Jose Mourinhossa. United on pelannut nyt 57 ottelua eri kilpailuissa kauden aikana. Ja kovin vähän Mourinho on pelaajiaan kierrättänyt. Nyt voi jälkiviisaana sanoa, että oliko kovin järkevää peluuttaa esimerkiksi lähes joka ikisessä Liigacupin ottelussa ykköstykistöä?

Nyt voi jälkiviisaana sanoa, että oliko kovin järkevää peluuttaa esimerkiksi lähes joka ikisessä Liigacupin ottelussa ykköstykistöä?

Mourinho halusi pokaalin, sen hän Liigacupista sai. Mutta se ei lämmitä hetken vertaa, jos United jää ensi kaudella ulos Mestarien liigasta.

Mahdollisuuksia sillä on kaksi. Voittaa Eurooppa-liiga tai sijoittua Valioliigassa neljän joukkoon. Kolme parasta saa suoran paikan, neljäs joutuu karsimaan. Tilanne on kutkuttava, sillä kolmantena oleva Liverpool on pelannut yhden pelin enemmän kuin Manchester City ja Manchester United. City on kolme pistettä Liverpoolin takana, United neljä.

Liverpool kohtaa vielä kotonaan Southamptonin ja Middlesbroughin, vieraissa West Hamin. Cityn ohjelma on helpoin: kotona Crystal Palace, Leicester ja WBA, vieraissa Watford. ManU:n ohjelma on ylivoimaisesti pahin: vieraissa Arsenal, Tottenham ja Southampton, vieraissa Crystal Palace. Lisäksi United pelaa Eurooppa-liigassa mahdollisesti vielä kolme ottelua.

Kuorma on valtava, ja puolustuspäässä operoimaan pystyvistä pelaajista rosterissa jäljellä ovat tällä hetkellä Matteo Darmian, Antonio Valencia, Daley Blind ja 19-vuotias Axel Tuanzebe, joka ei ole vielä liigatasolla debytoinut. Jose Mourinholla on valtava pakertaminen, kuinka alakertansa rakentaa.

Jos ManU näistä askelmerkeistä nousee Mestarien liigaan, se on ihme.

Kahden viikon aikana United pelaa ensi torstaina UEL-välierässä vieraissa Celta Vigoa vastaan, sitten sunnuntaina liigassa Arsenalin vieraana, seuraavana torstaina toisen osan Celtaa vastaan, taas sunnuntaina Tottenhamin vieraana ja jo keskiviikkona Southamptonin vieraana.

Jos ManU näistä askelmerkeistä nousee Mestarien liigaan, se on ihme. Parempi sauma on ilman muuta Eurooppa-liigassa, sillä toisessa välierässä pelaavat Ajax ja Lyon. Mutta selviääkö United edes Celta Vigosta, kun sairastupa pullistelee avainpelaajia?

Jose Mourinho on keittänyt itselleen liemen, jota hänen tulee olemaan erittäin hankala niellä.

Lauri Hollo


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.