Mikael Forssell ei ollut moksiskaan HJK-fanien huudoista Stadin derbyssä: ”Tiedän, että 99,9 prosenttia tajuaa sen”

© Kuva: Juha Tamminen
Huddersfield ja Nottingham avauspisteiden perässä! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Tiistaina pelattu HIFK:n ja HJK:n välinen, Veikkausliiga-kauden ensimmäinen Stadin derby päättyi maalittomaan tasapeliin.

Kotijoukkue HIFK:n hyökkääjänä aloitti keväällä joukkueeseen siirtynyt Mikael Forssell. 36-vuotias konkarihyökkääjä kuvaili ottelua isäntien ”taisteluvoitoksi”.

– Periaatteessa pitää olla ihan tyytyväinen, piste tuli. Ei voi ehkä sanoa, että peli oli kaunista kummaltakaan, mutta sanotaan, että me tehtiin peli erittäin vaikeaksi vastustajille, ja piste oli ansaittu tulos, kertaa entinen maajoukkuekärki SuomiFutis-sivustolle.

Tasapelistä saatu piste tuli vaikean alkukauden pelanneelle HIFK:lle tärkeään paikkaan, mutta Forssell olisi luonnollisesti halunnut ottelusta enemmänkin.

– Totta kai sitä aina haluaa voittaa. Se oli meillä kuitenkin tavoitteena ja tietysti halutaan tällainen peli voittaa. Tänään sitä ei tapahtunut, vaikka meillä oli lopussa mahdollisuudet voittoon. Pitää ottaa tästä ottelusta positiiviset asiat mukaan.

Forssell on yksi monista tämän kauden HIFK-pelaajista, joilla on varhaisempaa taustaa Klubista. Hän on itse HJK:n kasvatti ja on edustanut seuraa kolmeen eri otteeseen – viimeksi viime kaudella.

Sinivalkoisten kasvatti sai varsin jäätävän vastaanoton osalta HJK:n kannattajilta. Forssellia odotti äänekäs huutomyrsky, kun hän asteli Telia 5G Areenan nurmelle.

Hän ei kuitenkaan ollut moksiskaan ”omiensa” reaktiosta.

– Eihän ne omat oo. Mä pelaan HIFK:ssa! Forssell muistuttaa nauraen.

– Mä oon saanu niin loistavan positiivisen vastaanoton molemmilta puolilta, että mulla ei ole mitään negatiivista sanottavaa kummastakaan. HIFK-fanit otti mut hyvin vastaan ja HJK-fanit on ymmärtänyt sen, että mä haluan pelata ja mulla on täällä mahdollisuus siihen. Mä tiedän, että 99,9 prosenttia tajuaa sen.

Tunnin kohdalla vaihtoon tullut Forssell sai kamppailla tosissaan pallosta HJK:n topparikaksikon, Ville Jalaston ja Faith Friday Obilorin kanssa.

– Meijän pelityyli on se, että ollaan pelattu yhdellä kärjellä, ja se on aika haastava rooli, tottakai. Siellä palloa tulee aika vähän, itse asiassa tosi vähän. Jokainen pääpallo ja tiputus on semmosia tehtäviä, joissa pitää olla parhaimmillaan.

– Toivottavasti statistiikka on mun puolella, että pääpalloja olisi tullut voitettua enemmän kuin vastustaja. Se oli hyvä taistelu. Tuli mieleen Englannin ajat, kun joutui siellä vääntämään kahta topparia vastaan.

Entiselle seuralleen ja HJK-faneille Forssell toivottaa kaikkea hyvää jatkoon.

– Ei mitään muuta kuin että, seuraavia derbyjä odotellessa! Kiitos (HJK-kannattajille) siitä, että ymmärrätte, että mä oon täällä ja saan nauttia fudiksesta. Mä oon saanu hirveesti positiivisia viestejä varsinkin sosiaalisessa mediassa. Se on ollut todella kunnioittavaa ja hienoa nähdä.

Ville Liimatta
@VilleLiimatta


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Huddersfield ja Nottingham avauspisteiden perässä! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!