Englannin Mestaruussarjaseura Huddersfield varmisti nousunsa Valioliigaan eilen voittamalla Readingin rangaistuspotkuilla 4-3. Näin ottelun varsinainen tulos merkataan Huddersfieldin 1-0-voitoksi.

Huddersfieldin nousua voi kutsua jonkinlaiseksi ihmeeksi. Se sijoittui sarjataulukossa viidenneksi ja pääsi karsimaan paikasta Valioliigaan. Se oli samalla ainoa joukkue sarjan kymmenen parhaan joukossa, jonka maaliero oli miinusmerkkinen. Joukkue päätti sarjan kaksi maalia pakkasen puolella.

Karsinnoissa Huddersfield eteni todellakin rimaa hipoen finaaliin. Se teki kaksiosaisessa välierässä Sheffield Wednesdayta vastaan varsinaisella peliajalla yhden maalin. Tämäkin maali merkattiin Sheffieldin pelaajan omaksi maaliksi.

Finaalissa kumpikaan joukkue ei varsinaisella peliajalla verkkoja heilutellut ja ratkaisu piti hakea rangaistuspotkuista.

Hieman kärjistäen voidaan sanoa, että Huddersfield tienasi yli 170 miljoonaa euroa ja voitti Mestaruussarjan nousukarsinnat tekemättä maaliakaan.