Maaliskuussa saksalaislegenda Bastian Schweinsteiger jätti eurooppalaisen huippujalkapallon taakseen, kun hän siirtyi Manchester Unitedista Major League Soccerin Chicago Fireen.

32-vuotiaalla Schweinsteigerilla on tilillään useita Saksan mestaruuksia, henkilökohtaisia palkintoja, Mestarien liigan voitto ja kirkkaimpana kruununa maailmanmestaruuden voittaminen vuonna 2014.

Hänen seurajoukkueuransa kirkkaimmat saavutuksensa hän on voittanut Bayern Münchenissä, jonka keskikenttää hän hallitsi useiden vuosien ajan. Kesällä 2015 Scwheinsteiger yllätti kuitenkin kaikki ja poistui Saksan kentiltä liittyäkseen Manchester Unitediin.

Kohu oli suuri, kun hallitseva maailmanmestari liittyi ManU:n riveihin, mutta odotukset eivät kohdanneet totuuden kanssa. Schweinsteigerille kertyi puolentoista vuoden aikana vain 35 peliä Unitedin kanssa. Suuren osan ajasta hän ei edes treenannut edustusmiehistön kanssa.

Saksalaistaituri ei kuitenkaan lannistunut vaan jatkoi treenaamista seuran reservijoukkueen kanssa, kunnes lopulta palasi kokoonpanoon – ei tosin vieläkään suureen rooliin.

Maaliskuussa monien odottama siirto viimein tapahtui, ja Schweinsteiger lähti Pohjois-Amerikkaan. Hän on ehtinyt pelata Chicagon joukkueessa jo seitsemän peliä ja tehnyt kaksi maalia.

Nykyään Schweinsteiger on sanojensa mukaan tyytyväinen Chicagossa. Hän myöntää, että häntä ei kohdeltu ManU:ssa kuten hän odotti, mutta ei ikinä tehnyt eikä aio tehdä siitä isoa numeroa.

– Mielestäni United ei kohdellut minua hyvin, mutta tällaisia asioita tulee elämässä vastaan. Ne on vain hyväksyttävä, ja niin minä tein, sanoi Schweinsteiger ESPN:lle.

– Sanoin itselleni: ”Ok, hyväksyn tämän kohtelun, mutta haluan silti jäädä tänne ja treenata kovaa.” Halusin näyttää valmennusjohdolle ja joukkuekavereilleni, että olen pelaaja, johon voi aina luottaa.

– Se ei ollut helppoa, mutta tein parhaani. Harjoittelin pitkälti yksinäni kolmen kuukauden ajan, mutta sinun on vain pakotettava itsesi siihen. Olen nyt onnellinen Chicagossa.