Alvaro Moratan siirto Man Unitediin entistä todennäköisempi – tilastot puoltavat toista vaihtoehtoa

© Kuva: Getty Images

Kevään ja alkaneen kesän ajan siirtouutisten keskiössä olleen Alvaro Moratan siirtyminen Manchester Unitediin näyttää hetki hetkeltä todennäköisemmältä.

Brittimedia Express uutisoi eilen, että United haluaisi Moratan lääkärintarkastukseensa vielä tämän viikon aikana. Moratan hintalapun on kerrottu olevan suurempi, kuin mitä yhdelläkään espanjalaisella on aiemmin ollut.

Siirto ei kuitenkaan vielä varma, joten manchesterilaiset pohtivat varmasti tarkkaan, ennen kuin tekevät lopullisen päätöksensä hyökkääjän hankkimisesta. Kevään aikana myös belgialainen Romelu Lukaku on yhdistetty ManU:un.

Tilastojen valossa Lukakun hankkiminen olisi joiltain osin Morataa järkevämpää. Tapa jolla tilastoja tulkitaan riippuu paljolti siitä, minkälaiseen rooliin uusi hyökkääjä hankitaan.

Morata rikkoo kolmasosan enemmän kuin Lukaku. Toisaalta Lukaku antaa puolet enemmän onnistuineita läpisyöttöjä kuin Morata sekä voittaa enemmän pääpalloja ja kaksinkamppailuja. Moratan puolustus ollut myös muilta osin heikkoa viime kauden peleissä.

Edelleen, Lukaku on menneellä kaudella harhauttanut onnistuneemmin, laukonut useammin sekä syöttänyt enemmän kuin Morata. Lukaku pelasi yli puolet enemmän pelejä kuin Morata joten luvut on suhteutettu pelattujen pelien määrään.

Morataa kuitenkin suunnitellaan todennäköisesti maalintekijäksi. Tästä kielii se, että espanjalainen takoi enemmän maaleja per peli kuin belgialainen. Moratan maalitekotilasto, 15 maalia 14 ottelun aikana on häikäisevä. Vastavasti Morata antoi vain kaksi maalisyöttöä vähemmän kuin Lukaku, vaikka pelasi 24 ottelua vähemmän.