Bild: Veskariruletti käynnistymässä – Lukas Hradecky ykkösehdokas Leverkuseniin!

© Kuva: Getty Images

– Suomalaisten kanssa on aina kiva pelata! Teemun (Pukki) kanssa hommat sujuivat hyvin. Jos Leverkusen minut ottaa, niin mielelläni lähden sinne.

Näin kommentoi Huuhkajat-vahti Lukas Hradecky kesäkuun alussa Yonoton-yhtiön järjestämässä lehdistötilaisuudessa (lue uutinen). Euroopan suurimman sanomalehden Bildin tietojen mukaan maalivahti saatetaan hyvinkin nähdä tulevalla kaudella maanmiehensä Joel Pohjanpalon seurakaverina.

Hradecky on siirtohuhujen vellotessa jatkuvasti painottanut, ettei lähde kisaamaan peliajasta, vaan haluaa olla mahdollisessa uudessakin joukkueessa selvä ykkösveskari. Bayer Leverkusenin tapauksessa tämä tarkoittaisi nykyisen torjujan, Saksan maajoukkuemies Bernd Lenon, lähtöä lääketehtaan sponsoroimasta seurasta.

Bild-lehti on nyt saanut tietoonsa, että AC Milan on ottanut yhteyttä Leverkusen-johtoon tavoitteenaan ostaa Leno maalinsa suulle. Lenon hinnaksi uumoillaan 25 miljoonaa euroa, jonka kiinalaissijoittajien rahoilla shoppaileva italialaisseura voisi helposti maksaa. Milan tarvinnee uuden maalivahdin, sillä nykyinen ykköstorjuja Gianluigi Donnarumma on lähtökuopissa kohti Real Madridia.

Leverkusenin nykyvahti Lenon kiihoke siirtyä milanolaispaitaan olisivat europelit, joiden ulkopuolelle Bayer viime kauden päätteeksi jäi. Leno himoitsee kansainvälisiä matseja matkalla kohti ensi kesän MM-kisoja, joissa miehen tavoite on olla Saksan kakkonen Manuel Neuerin takana.

Syntymässä on siis suomalaisittainkin mielenkiintoinen ketjureaktio, jonka yhtenä vaikutuksena Hradeckylle aukeaisi paikka Leverkusenissa.