Huuhkajiin palannut laituri: ”Seurajoukkueessa laiturilla täysin erilainen rooli kuin täällä”

© Kuva: Juha Tamminen

Riku Riski teki paluun maajoukkuepaitaan keskiviikkona Liechtensteinia vastaan. Tasapeliin päättyneestä ottelusta jäi paljon hampaankoloon, mutta Riski oli iloinen päästessään taas pelaamaan Veritas Stadionin nurmella.

– Aina on kiva tulla pelaamaan tänne (Turkuun). Pelistä nyt jäi vähän huono maku tietty. On se kiva pelata, kun on paljon tuttuja ja perhettä katsomossa. Tänään ei silti oikein lähtenyt ja varsinkin toinen jakso oli huono, Riski sanoi ottelun jälkeen SuomiFutis-sivustolle.

TPS-kasvatti Riski on pelannut vahvaa kautta Norjan pääsarjassa Odds BK:ssa. Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva halusi Riskin mukaan, koska mies on pelannut Norjassa laidalla. Rooli oli kuitenkin erilainen maajoukkueessa.

– Se on täysin erilainen rooli, mikä minulla on Norjassa laidalla. On siinä toki samoja elementtejä. Nyt kun tulin tänne, niin tuossa oli jonkun verran noita taktisia juttuja, joita piti opetella. Piti hieman miettiä ylimääräisiä, kun ei ole niin tuttuja nuo ”Riven” (Kanervan) jutut vielä, Riski kertoi.

Odds pelaa Norjassa 4-3-3-pelisysteemillä, kun taas Huuhkajat pelasi ainakin Liechtensteinia vastaan puhtaalla 4-4-2-pelijärjestelmällä.

– Suurin ero on varmaan siinä, että täällä (Huuhkajissa) me haluamme saada laitureita vastustajan puolustuslinjan ja keskikentän väliin, saada siinä palloa jalkaan ja kääntämään peliä. Norjassa pelaamme ihan täysin leveillä laitureilla ja sieltä sitten yksi-vastaan-yksi haastoja.

– Molemmat menevät kyllä, että ei se ole mikään mahdoton juttu, Riski jatkaa

Riski väläytteli Liechtensteinia vastaan nopeuttaan, mutta huolimattomuusvirheitä sattui myös jonkin verran. Mies itse ei ollut täysin tyytyväinen omaan pelaamiseensa. Riski ei osannut sanoa, riittääkö Liechtensteinia vastaan annetut näytöt siihen, että peliaikaa tulisi myös sunnuntaina Ukrainaa vastaan.

– Ei jäänyt kovin hyvä maku tästä pelistä. Muutama helppo virhe ja pallonmenetys, mitkä eivät ole kivoja. Toisaalta muutama laukaus, jotka olisivat paremmalla tuurilla voineet mennä sisään. Vähän niin ja näin, mutta huono maku jäi, Riski arvioi omaa esitystään.

Juho Hirvonen, Turku
Twitter: @jkhirvonen


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta