Independent: Jos espanjalaishyökkääjä siirtyy Man Unitediin, hänestä tulee maailman paras

© Kuva: Getty Images

Alvaro Moratan odotetaan siirtyvän kesän aikana Manchester Unitediin. 24-vuotias espanjalainen on kipuillut peliajan kanssa Real Madridissa, vaikka miehen tehot ovat vertaansa vailla. Viime kaudella mies nimittäin laittoi pallon maaliin joka 89. minuutti, kun oli kentällä.

Todellisen läpimurtonsa Madridin kasvatti teki pelatessaan kauden 2015-16 lainalla Juventuksessa. Mestarien liigan kahdessa semifinaaliottelussa mies teki kaksi maalia vastaan asettuneen Realin verkkoon.

Brittilehti Independent on vakuuttunut, että mikäli Morata saa uuden alun isossa seurassa, tulee hänestä pitelemätön. Espanjalaisen vahvuuksiksi lehti luettelee ensinnäkin hyvät hermot. Miehellä kuvataan olevan jäätä verenkierrossaan. Tästä kertoo se, että Morata on usein noussut sankarin rooliin juuri isoissa otteluissa.

Lisäksi hän on Jose Mourinhon mukaan tämän hetken parhaita pääpelaajia, sekä pitkä, nopea ja kykenevä vaihtamaan nopeasti pelityyliä.

Myös Massimiliano Allegri on kuvaillut Morataa poikkeukselliseksi pelaajaksi. Allegrin mukaan maailmassa on vain muutama sellainen pelaaja, joka voi sopeutua pelaamaan missä tahansa kokoonpanossa.

Madrid saattaa olla tekemässä Moratan uralle hallaisen tulevaisuuden, sillä seura on kiinnittänyt hyökkääjään mojovan 88 miljoonan euron hintalapun. Unitedin on kerrottu olevan valmis maksamaan Moratasta 68 mijoonaa ja Chelsean on huhuttu korottavan Manchesterilaisten tarjousta kymmenellä miljoonalla.

Toistaiseksi Morata kuitenkin pysyy Madridissa. Independent kuvaa tilannetta ikään kuin Madrid näännyttäisi Morataa istuttamalla tätä penkillä. Mitä vähemmän hän on pelannut, sitä vähemmän mies on tehnyt maaleja ja näin vaikuttanut maailmanluokan hyökkääjältä.

Independent uskoo, että mikäli Morata pääsisi siirtymään Unitediin, hänellä olisi kaikki potentiaali tulla maailman parhaaksi pelaajaksi.