Jollen Danger Zone – Joel Pohjanpalo: ”Nuorekas Saksa testiin”

Nyt käynnissä oleva Confederations Cup ei nosta Saksassa mitenkään suuria tunteita. Saksassa arvostetaan EM- ja MM-lopputurnausta, mutta Confederations Cup ei suurten joukkoon nouse. Mutta tämä ei tarkoita sitä, etteivät mukana olevat pelaajat halua sitä voittaa – Saksa haluaa voittaa jokaisen kilpailun, jossa he ovat mukana.

Yogi Löw valitsi maanosaliittojen turnaukseen lähestymistavakseen nuoret ja nälkäiset pelaajat. Onkin aika selvää, etteivät suurseuroissa urakoivat kokeneemmat tähdet juurikaan Venäjällä kesäkuussa pelattavasta turnauksesta innostu. Mielestäni Löw teki täysin oikean valinnan, sillä nyt hänellä on matkassa todella motivoitunut joukkue, joka haluaa näyttää, että heistä on käyttöä Die Mannschaftissa myös jatkossa.

Nälkää ja näyttöhalua siis riittää.

Vaikka joukkueen ilme on nuori, eikä kokemusta ole paljon, ryhmässä on paljon todella monta jo nyt tähtipelaajan statuksella olevaa naamaa. Meiltä Leverkusenista ovat mukana Berndt Leno, Julian Brandt ja Benjamin Henrichs, eli tuttuja kasvoja on mukana. Suurelle yleisölle ovat varmasti vieläkin tutumpia Liverpoolin Emre Can, Bayernin Joshua Kimmich, PSG:n maalivahti Kevin Trapp, Barcelonan veskari Marc-Andre ter Stegen, Arsenalin Skhodran Mustafi, Kölnin Jonas Hector sekä joukkueen kapteenina pelaava PSG:n Julian Draxler. Näistä kaksi viimeksi mainittua ovat myös joukkueen kokeneimmat pelaajat maajoukkueotteluiden määrässä.

Muuten joukkueessa on mukana erinomaisen kauden Bundesliigassa pelanneita pelaajia, esimerkiksi neljä pelaajaa Hoffenheimista. Nälkää ja näyttöhalua siis riittää.

Saksan kokemattomuus näkyi tietyissä tilanteissa avausottelussa Australiaa vastaan. Kone ei käynyt koko ottelun ajan tasaisesti ja pieni yskiminen piti pelin ainakin näennäisen tasaisena. Mutta loppujen lopuksi voitto meni oikeaan osoitteeseen: viihdyttävän pelin Saksa vei maalein 3-2. Jos kilpailun mielekkyyttä on jossain epäilty, kannattaa katsoa Löwin tuuletuksia maalien jälkeen ja pelin loputtua. Mies juhli oikein urakalla!

Jos kilpailun mielekkyyttä on jossain epäilty, kannattaa katsoa Löwin tuuletuksia maalien jälkeen ja pelin loputtua. Mies juhli oikein urakalla!

Torstaina testi onkin sitten toista luokkaa, kun vastaan tulee rutinoitunut, fyysinen ja taitava Chile. Chile on matkustanut Venäjälle voittaakseen turnauksen ja matkassa on paras mahdollinen miehistö. Joukkueen avainpelaaja Arturo Vidal tuntee luonnollisesti torstain vastustajansa kuin omat taskunsa Bayernin yhtenä avainpelaajista. Mutta myös monelle muulle Chilen pelaajalle hallitsevan maailmanmestarin päänahka olisi mieluinen, olkoonkin, etteivät kaikki nimimiehet ole mukana.

Se on ainakin varmaa, että tuo peli tullaan pelaamaan ihan tosissaan ja veikkaan, että säärisyndeilläkin on käyttöä.

Kokemus vastaan into. Katsotaan, pystyykö Saksa haastamaan Chilen vai jyrääkö turnauksen ennakkosuosikki. Se on ainakin varmaa, että tuo peli tullaan pelaamaan ihan tosissaan ja veikkaan, että säärisyndeilläkin on käyttöä.

Huuhkajien ja Bayer Leverkusenin hyökkääjä Joel Pohjanpalo on SuomiFutis-sivuston asiantuntija, jonka ”Jollen Danger Zone” tuo iloa lukijoillemme kolumnien ja videoiden muodossa (uutinen).

Joel Pohjanpalo
Twitter: @JPohjanpalo


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.