Vastikään upean uransa lopettamisesta ilmoittanut Jussi Jääskeläinen on yksi Suomen maajoukkuelegendoista, joka esiintyy Suomen ja Viron maajoukkuelegendojen kohtaamisessa Helsingissä lauantaina järjestettävässä Respect II -ottelussa.

Suomen päävalmentajana toimii ottelussa legendaarinen Martti Kuusela, joka ylistää Jääskeläisen uraa suuresti.

– Ihan mahtava ura! Jussi kuuluu niihin ”Litin” (Jari Litmanen) tyyppisiin pelaajiin, jotka pärjänneet ulkomailla. Kun luin hänen lopettamisestaan, niin piti oikein nousta seisomaan, hehkuttaa Kuusela SuomiFutis-sivustolle.

Jääskeläinen pelasi viimeiset vuotensa Wiganissa, mutta parhaiten hänet muistetaan Boltonin monivuotisena maalivahtina. Hän pelasi Valioliigassa Boltonin paidassa hurjat 476 ottelua ja West Hamissa vielä 57 lisää.

– Toivottavasti Jussia muistetaan ottelussa muutenkin kuin että hän saa torjua palloja. Näyttää, että hän satsaa vielä valmennukseen ja hänestä suomalainen futis hyötyy varmasti. Ulkomailta saa aina oppia, ainakin sen, että mitä ei pidä tehdä ja sen, ettei futis ole mitään tähtitiedettä vaan kovaa duunia ja asennetta, Kuusela linjaa.

– Jussin luo kannattaa mennä hakemaan oppia!

Respect II -ottelu pelataan lauantaina Telia 5G Areenalla kello 17. Liput otteluun maksavat ”Sankarit Femmalla” -teeman mukaisesti viisi euroa.

Alle 18-vuotiaat ja Stadi Cupin osallistujat pääsevät otteluun ilmaiseksi. Myös Yonoton-applikaation lataamalla otteluun pääsee ilmaiseksi.