Valioliiga on kieltänyt Tottenham Hotspuria pienentämästä Wembleyn stadionin kenttää, kertoo Daily Mail.

Tottenham pelaa ensi kaudella kotiottelunsa Wembleyllä, koska sen uusi stadion on vasta rakennusvaiheessa. 800 miljoonan punnan rakennusurakan on tarkoitus olla valmis kaudelle 2018-2019.

Spurs pelasi Wembleyllä viisi ottelua jo viime kaudella europelien ja FA Cupin muodossa, mutta se voitti niistä vain yhden.

Tottenhamin managerin, Mauricio Pochettinon, mukaan syy huonolle menestykselle kyseisissä otteluissa oli Wembleyn kentän pinta-ala, joka ei sovellu joukkueen korkeaan prässiin perustuvaan peliin.

Seuran perinteisen stadionin, White Hart Lanen, kenttä oli Valioliigan toiseksi pienin. Lanen pelialusta oli 100 metriä pitkä ja 67 metriä leveä. Wembleyllä pituutta on saman verran, mutta leveyttä on 69 metriä.

Valioliiga määräsi kaksi vuotta sitten, että kaikkien kenttien tulee olla standardiltaan pituussuunnassa 100 metriä ja leveyssuunnassa 68 metriä. Pienempiä saavat olla vain vanhojen stadionien kentät, joita ei ole tilanpuutteen vuoksi mahdollista laajentaa, kuten Tottenhamin White Hart Lane ja Chelsean Stamford Bridge.

Tottenhamilla on kuitenkin mahdollisuus ehdottaa, että Wembleyn kenttää kavennetaan yhdellä metrillä, jolloin se olisi yhä Valioliigan standardien mukainen.