Mika Väyrynen ihastutti uransa alussa Lahdessa: ”Silloin se oli vähän show-meininkiä”

Veikkausliigassa FC Inter - RoPS! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

HIFK:n nykyinen kapteeni Mika Väyrynen aloitti ammattilaisuransa FC Lahdessa vuonna 1999. Lahdessa pelattuaan Väyrynen tuli tunnetuksi taitavista harhautuksistaan ja näyttävästä pelityylistään.

Väyrynen istui FCLahtiTV:n haastatteluun ja muisteli aikojaan ”Kuhnureissa”. Tänään, tiistaina, Väyrynen pelaa Hiihtostadionilla vanhaa seuraansa vastaan Veikkausliigan ottelussa.

– Aika Lahdessa oli kivaa. Pekosen Esa houkutteli minut sinne ja menin myös siellä kouluun. Koulu ei mennytkään sitten ihan nappiin, enemmän keskityin futikseen. Sieltä on jäänyt paljon hyviä muistoja ja paljon hyviä frendejä, Väyrynen muistelee.

Väyrynen avasi myös erikoista tuuletustaan vuodelta 2000 (videolla ajassa 2.29).

– En tiedä mistä tuo tuli. Olen varmaan nähnyt jonkun Roger Millan tekevän tuollaisen tuuletuksen, mutta hieno maali ja vähän rumempi tuuletus siihen päälle, Väyrynen avaa.

Videolta näkyy myös Väyrysen taidokkaita harhautuksia Lahden paidassa. Nyt mies kertoo, että hän halusi nuorempana harhautella paljon, jopa tehojen kustannuksella.

– Enää ei mene jalat ihan noin nopeasti. Tuolloin se oli ehkä vähän sellaista show-meininkiä. Yritän toki edelleenkin tehdä jotain yleisölle, mutta tuolloin se kikkailu meni ehkä vähän tehojen edelle jopa.  Silloin oli nuoruuden intoa ja ehkä vähän enemmän öljyä lanteissa, Väyrynen sanoo naurahtaen.

Katso Väyrysen haastattelu artikkelikuvan kohdalta olevalta videolta.

Veikkausliigassa FC Inter - RoPS! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!