Saudi-Arabian jalkapalloliitto pyysi anteeksi hiljaisen hetken sivuuttamista

© Kuva: Juha Tamminen
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Saudi-Arabian maajoukkue herätti keskiviikkona suuren kohun, kun se jätti väliin Lontoon terrori-iskun uhreille järjestetyn hiljaisen hetken MM-karsintaottelussa Australiaa vastaan.

Australian pelaajat asettuivat hiljaisen hetken ajaksi normaalisti riviin, mutta saudiarabialaiset siirtyivät pelipaikoilleen ja jatkoivat verryttelyä. (Katso kuva)

Australialaisen News.com -sivuston mukaan minuutin hiljaisen hetken hyväksyivät sekä Aasian jalkapalloliiton viranomaiset että Saudi-Arabian joukkue, mutta Australian jalkapalloliitto FFA:n edustaja kertoi, että saudiarabialaiset ilmoittivat ottelun toimitsijoille, etteivät he aio osallistua.

– Saudi-Arabian joukkueen edustajat ilmoittivat Australian jalkapalloliitto FFA:lle, että kyseinen traditio (hiljainen hetki) ei sovi yhteen heidän kulttuurinsa kanssa. Saudiarabialaiset ilmoittivat, että he siirtyvät omalle kenttäpuoliskolleen ja kunnioittaisivat meidän käytäntöämme, kertoi FFA:n edustaja News.com -sivustolle.

The Independent -lehden mukaan saudiarabialaiset joukkueet ovat kuitenkin osallistuneet hiljaiseen hetkeen aiemminkin. Al Ahli Saudi FC osallistui hiljaiseen hetkeen FC Barcelonaa vastaan pelatussa ystävyysottelussa viime joulukuussa. Tuolloin hetkeä vietettiin Kolumbiassa sattuneen lentotapaturman uhrien muistolle. Koneen kyydissä oli brasilialainen jalkapallojoukkue Chapecoense, jonka lähes koko edustusjoukkue menehtyi.

Washington Post -lehti vastaanotti sähköpostin, jossa Saudi-Arabian jalkapalloliitto SAFF:n presidentti Adil Ezzat pahoitteli keskiviikon karsintaottelun tapahtumia.

– Saudi-Arabian jalkapalloliitto katuu ja on pahoillaan joidenkin Saudi-Arabian edustusjoukkueen jäsenien osallistumattomuudesta Lontoon terrori-iskun uhreille järjestettyyn minuutin hiljaiseen hetkeen ennen MM-karsintaottelua Australiaa vastaan.

– Pelaajien ei ollut tarkoitus loukata uhrien muistoa tai aiheuttaa järkytystä heidän perheilleen, ystävilleen tai kellekään, jota hirmuteko (terrori-isku) on koskettanut.

– Saudi-Arabian jalkapalloliitto paheksuu terrorismia sen jokaisessa muodossa ja äärimmäisyydessä ja ottaa osaa uhrien perheitten sekä Ison-Britannian hallituksen ja ihmisten suruun.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS