Videotuomarin päätös toi Ranskan pelaajalle ulosajon – Englannin valmentajakin pohti: ”Eivät ne aina ole oikeassa”

© Kuva: Getty Images
Mestarien liigan lohkovaihe käyntiin! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Englannin maajoukkueen päävalmentaja Gareth Southgate uskoo, ettei videoteknologia takaa satavarmasti oikeita tuomioita.

Southgaten Englanti hävisi tiistaina ystävyysottelussa Ranskalle 2-3. Ranskalaispuolustaja Raphael Varane aiheutti toisen jakson alussa rangaistuspotkun ja sai tilanteesta suoran punaisen kortin. Harry Kane toi pilkulta Englannin 2-2-tasalukemiin.

Toista puoliaikaa oli ehtinyt kulua vain puolisen minuuttia, kun Dele Alli murtautui Ranskan rangaistusalueelle ja Varane kaatoi hänet. Erotuomari Davide Massa vihelsi tilanteesta välittömästi pilkun ja nosti keltaisen kortin taskustaan, mutta ei näyttänyt sitä vielä kellekään.

Massa oli korvanapin välityksellä yhteydessä avustavaan videotuomariin, jonka kanssa hän keskusteli noin minuutin ajan. Lopulta Massa ajoi Varanen suoralla punaisella suihkuun.

Southgate kommentoi ulosajoa ottelun jälkeen.

– Oletan, että tuomari halusi olla varma ja jos hän pystyy siihen, niin se oli ymmärrettävä päätös. Siltikin mukana on yhden henkilön arvio tilanteesta, sanoi Southgate BBC:n mukaan.

– Tilanteita ei voi saada täysin varmasti oikein edes videoteknologian kanssa. En ole nähnyt sitä uudestaan, mutta minun näkökulmastani se oli oikea päätös. Meidän sijainnistamme se näytti selvältä pilkulta ja punaiselta. Jos ihmiset sanovat toisin, minun on nähtävä se uudestaan.

Viime kaudella jalkapallon sääntökirja muuttui niin, että nykyään rangaistuspotkun aiheuttaminen alimpana miehenä ei tarkoita automaattista ulosajoa, ellei tuomaristo katso, että kyseessä oli tarkoituksellinen rike.

Jos tuomaristo näkee, että puolustava pelaaja rikkoi vahingossa hyökkäävän joukkueen pelaajaa rangaistusalueella, seuraa tilanteesta keltainen kortti ja rangaistuspotku.

Voit katsoa videon rangaistuspotkuun johtaneesta tilanteesta Viasat Sportin sivuilta.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Mestarien liigan lohkovaihe käyntiin! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!