Jalkapallomediaa seuraaville lienee selvää, että tämä siirtoikkuna jää historiaan yhtenä isoimmista. Suuria summia on virrannut niin Valioliigassa, kuin muuallakin Euroopassa. Lisäksi Neymarin 222 miljoonan euron siirto jää historian kirjoihin monestakin syystä.

Brittilehti The Mirror ennakoi, että tänä kesänä voidaan nähdä vielä viisi suuren profiilin siirtoa.

1. Alexis Sanchez Manchester Cityyn

Chileläisen sopimuksessa Arsenalin kanssa käynnistyy viimeinen vuosi. Arsene Wenger on vakuuttanut miehen pysyvän seurassa sopimuksen loppuun saakka, mutta 29-vuotiaan Sanchezin uskotaan toivovan menestystä vielä toisessa seurassa ennen kuin ikä alkaa painaa.

Sanchez ei ole tällä kaudella vielä pelannut virallisia otteluita. Mies on nimittäin kärsinyt flunssasta sekä kivuista vatsalihaksissa.

2. Philippe Coutinho Barcelonaan

Liverpoolin brassitähden tiedetään olevan katalaaniseuran tähtäimessä. Liverpoolin valmentaja Jürgen Klopp on tehnyt selväksi, että Coutinho ei lähde seurasta mihinkään.

Coutinhon kuitenkin kerrotaan antaneen Liverpoolille siirtopyyntö, joka on osoitus pelimotivaation laskusta nykyisessä seurassa. Vastaavasti brasilialainen on jo aiemmin kertonut olevansa kiinnostunut pelaamisesta La Ligassa.

3. Virgil van Dijk Liverpooliin

Kesän alussa nähtiin rutkasti siirtodramatiikkaa, kun Liverpool väitetysti lähestyi hollantilaispelaajaa Southamptonin selän takana.

Sittemmin Liverpoolin kerrottiin perääntyneen siirtohankkeestaan. Van Dijk kuitenkin ilmaisi olevansa halukas siirtoon ja lähetti julkisen tiedotteen asiasta. Jahka mikään muu seura kuin Liverpool onnistuisi kaappaamaan puolustajan, olisi se valtava pettymys Jürgen Kloppille.

4. Ousmane Dembele Barcelonaan

Neymarin lähdön ja Liverpoolin Coutinhosta antamien rukkasten jälkeen Barcelona teki tarjouksen Borussia Dortmundin 20-vuotiaasta superlupauksesta. Dortmund tiedotti hylänneensä liian pienenä pitämänsä tarjouksen.

Barcelona nettosi Neymarin kaupasta niin suuren summan, että seuran voidaan olettaa antavan pelaajasta vielä toinen tarjous. Dortmundin tiedetään pysyvän kovana pelaajasiirroissa. Nyt seuran kerrotaan antaneen Barcelonalle muutama päivä aikaa tehdä uusi tarjous. Tämän jälkeen mahdollisuus ostaa ranskalaispelaaja sulkeutuu.

5. Kylian Mbappe Paris Saint-Germainiin

Menneellä kaudella läpimurtonsa tehneen Mbappen uskottiin siirtyvän Real Madridiin. Viime viikon aikana ranskalaismedia kuitenkin kertoi moneen otteeseen, että 18-vuotias peluri olisi päättänyt lähteä PSG:hen Neymarin rinnalle.

Nuorukainen istui penkillä AS Monacon viimeisimmässä ottelussa Dijonia vastaan. Tympääntyneen nuorukaisen eleet pelin aikana olivan omiaan kasvattamaan siirtohuhuja.

Mbappen siirtohinnaksi – ostavasta seurasta riippumatta – kerrotaan 180 miljoonaa euroa.