Englannissa vuodesta 2009 pelannut Jesse Joronen, 24, vaihtoi täksi kaudeksi maisemaa ja suuntasi Tanskan Superliigaan AC Horsensin riveihin. Suomalaisvahdin otteet ovat saaneet kiitosta Tanskassa.

Horsens on tällä hetkellä sarjassa toisena ja Joronen on pelannut kuudesta ottelusta viisi. Nimenomaan peliaika oli yksi suurimmista syistä vaihtaa maisemaa. Joronen iski nopeasti silmään Horsensin toimistolla, kun he etsivät uutta maalivahtia.

– Meillä on ohjelma, jolla näemme videopätkiä eri pelaajista, eikä kestänyt kauaa, että ymmärsin Jorosen olevan maalivahti, jota kannattaa tavoitella.

– Fulham tarjosi hänelle jatkosopimusta, mutta me pystyimme tarjoamaan säännöllistä peliaikaa, mikä oli elintärkeää, Horsensin maalivahtivalmentaja Peder Hansen sanoi tanskalaiselle Horsens Folkeblad -lehdelle.

Jorosen vahvat otteet ovat saaneet kiitosta. Horsensin toimistolla ymmärretään myös se, että vahvat otteet herättävät kiinnostusta myös suuremmissa seuroissa.

– Nyt meidän täytyy nauttia hänestä niin kauan kuin voimme. Olen jo alkanut katsoa pidemmälle, joten olen hieman edellä, Hansen sanoi viitaten mahdollisen uuden maalivahdin kartoittamiseen.