RoPS:ssa kasvaa nälkäinen superlupaus: ”Ulkomailla pelaaminen on tavoite, ei haave”

© Kuva: Juha Tamminen

RoPS on tällä kaudella osoittanut, että seuran systeemi nuorien pelaajien kehittäjänä toimii. Robert Taylor ja Saku Ylätupa muun muassa ovat tällä kaudella siirtyneet isompiin ympyröihin saatuaan ensin ison roolin Juha Malisen alaisuudessa Veikkausliigassa.

Ylätuvan kanssa napapiirille täksi kaudeksi lähti myös toinen HJK-taustainen pelimies, joka haluaa nousta nyt kirkkaisiin valoihin. Timo Stavitski on tällä kaudella jäänyt pienemmälle huomiolle RoPS:n hyökkäyksessä, mutta voidaan silti puhua, että vasta 18-vuotias laituri on tehnyt tällä kaudella läpimurron Veikkausliigaan.

– Kausi on ollut opettavainen ja kasvattava sekä henkisesti, että fyysisesti. Olen todella iloinen, että olen saanut roolia tässä joukkueessa ja oppinut paljon, Stavitski kertoi Huuhkaja tv:n haastattelussa.

Viime kausi Stavitskilla meni Kakkosessa Klubi 04:n riveissä ja tällä kaudella vyölle on kertynyt jo yli 20 Veikkausliigan ottelua. Stavitski onnistui myös heti debyyttiottelussaan maalinteossa Interiä vastaan kauden alussa. Hyppy Kakkosesta Veikkausliigaan on ollut iso, mutta ei mahdoton.

– Pelaajat ovat fyysisempiä, ei vain kooltaan, vaan myös nopeampia ja parempikuntoisia. Tempo on myös kovempaa. Klubi 04:ssa tehtiin asiat kuitenkin jo melko ammattimaisesti, että siinä mielessä ei ole eroa hirveästi esimerkiksi siihen miten me (RoPS) treenaamme, Stavitski sanoi.

Ikätoveri Ylätupa lähti viereltä Amsterdamin Ajaxiin, Taylor suuntasi aiemmin kesällä jo Ruotsiin AIK:hon, myös Stavitskin tavoitteet ovat ulkomailla.

– Se on siisti juttu, että niin moni RoPS:sta on lähtenyt ulkomaille. Se antaa itsellenikin uskoa. Ulkomailla pelaaminen on pikemminkin tavoite kuin haave, Stavitski totesi.