Arsenalista tuli sunnuntaina brittijalkapallon historian ensimmäinen joukkue, joka on voittanut rangaistuspotkukilpailun uudella ABBA-systeemillä.

Community Shieldin ottelu Arsenalin ja Chelsean välillä oli varsinaisen peliajan päättyessä lukemissa 1-1, ja vuorossa oli suoraan rangaistuspotkukilpailu, jonka Arsenal vei nimiinsä 4-1.

Uudessa ABBA-systeemissä on tarkoituksena vähentää rangaistuspotkukilpailuissa toisena vetävän joukkueen painetta.

Vanhassa systeemissä joukkueet laukoivat pilkkuja vuorotellen, mikä loi usein välittömän takaa-ajoaseman toisenä vetävälle joukkueelle. Uudessa systeemissä joukkue A laukoo ensin, minkä jälkeen, joukkue B laukoo kaksi kertaa putkeen. Tämän jälkeen on taas joukkue A:n vuoro laukoa kahdesti.

Liverpool-legenda Steven Gerrard ei ole täysin lämmennyt ABBA:lle ja kertoi BT Sportille miksi.

– Pidin vanhasta systeemistä, joka meillä oli. Se oli erittäin jännittävä, sanoi Gerrard Mirrorin mukaan.

Hän näkee, että ABBA:n avainkohta on ensimmäinen potku.

– Jos lauot ensimmäisen potkun huti ja toinen joukkue laukoo ensimmäiset kaksi sisään, niin 2-0 on jo iso etu toiselle joukkueelle.

Myös entinen Tottenhamin pelaaja ja manageri Glenn Hoddle komppasi Gerrardia. Hänen mukaansa uusi systeemi korjaa yhden ongelman, mutta luo samalla toisen.

– Ennen halusit aina olla aloittava joukkue rangaistuspotkukilpailuissa, mutta nyt sitä joutuu miettimään kahdesti. Jos vastustaja mokaa, niin sinulla on kaksi mahdollisuutta tehdä maali, joten annatko heille mahdollisuuden laukoa ensimmäisenä?