Tsekkiläinen Filip Hlupik liittyy IFK Mariehamniin loppukauden mittaisella sopimuksella.

Hlupik, 26, harjoitteli IFK:n kanssa jo viime talvena, mutta ei saanut tuolloin sopimusta.

Hän saapui Maarianhaminaan tiistaina aamulla, ja tällä kertaa sopimus syntyi nopeasti.

– Hän antoi todella hyvän vaikutelman ollessaan testissämme joulukuussa, päävalmentaja Peter Lundberg toteaa IFK:n tiedotteessa.

– Hän on hyökkäävä keskikenttäpelaaja, joka voi pelata sekä laidalla että keskellä. Hän on ”allround”, hänellä on hyvä tekniikka ja hyvä oikea jalka.

Hlupik oli seurassa testillä marras-joulukuun vaihteessa yhtä aikaa Aapo Mäenpään ja Marko Meeritsin (nyt VPS:ssa) kanssa. Vain Mäenpäälle tehtiin tuolloin sopimus. Seurajohtaja Peter Mattssonin mukaan Hlupik ei saanut tuolloin tarjousta selkeästä syystä.

– Tärkein syy siihen, ettemme edenneet Filipin kanssa silloin oli, että saimme samaan aikaan mahdollisuuden kiinnittää Robbin Sellinin, Mattsson perustelee.

Hlupik edusti pitkään kotimaansa Slovackoa, mutta siirtyi helmikuussa bulgarialaiseen PFC Cherno Moreen, jossa hänelle kertyi virallisia pelejä vain neljä kappaletta.

– Emme olleet silloin varmoja siitä, onko Filip profiililtaan sitä mitä haiemme joukkueeseen. Emme pystyneet silloin antamaan vastausta tarpeeksi nopeasti, joten mahdollisuus meni ja hän lähti Bulgariaan, Mattsson kertaa.

– Näimme hänet nyt harjoituksissa ja päätimme kirjoittaa hänen kanssaan sopimuksen.