Venäjän Valioliigassa kiehuu – fanit ottaneet yhteen pelaajien ja poliisin kanssa

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Venäjän Valioliigan alkukierroksia ovat varjostaneet väkivaltaiset välitapahtumat stadioneilla ja niiden ulkopuolella.

Kesällä Venäjällä järjestetty MM-esiturnaus Confederations Cup sujui ilman suurempia ongelmia, mutta maan pääsarjan ensimmäisillä kierroksilla on nähty tappeluja kannattajien ja pelaajien sekä poliisin välillä ja rasistista syrjintää, kertoo ESPN.

Moskovan Spartakin keskikenttäpelaajan Roman Zobninin kimppuun yritettiin hyökätä, kun hän seurasi heinäkuussa loukkaantuneena VIP-aitiosta joukkueensa peliä paikallisvastustaja Dinamo Moskovaa vastaan. Dinamon kannattajat murtautuivat aitioon ja yrittivät käydä pelaajaan käsiksi.

Zobnin on Dinamon vanha pelaaja, joka siirtyi Spartakiin viime kesänä.

Sunnuntaina Venäjän maajoukkueen entinen hyökkääjä Aleksandr Panov joutui hyökkäyksen kohteeksi ennen Zenitin ja Spartakin välistä ottelua Pietarissa.

Kannattajat löivät Panovia ja heittivät häntä kolikoilla, kunnes Venäjän poliisin erikoisjoukot puuttuivat peliin. Pietarilaiskannattajat olivat ESPN:n mukaan vihaisia Panoville, koska hän pitää itseään Spartakin miehenä, vaikka hän onkin syntynyt Pietarissa ja pelannut yli 100 ottelua Zenitin paidassa.

Vain pari tuntia myöhemmin poliisi otti pamppujen kanssa yhteen Spartakin kannattajien kanssa, jotka leikkivät paloletkun kanssa.

Viikkoa aikaisemmin Pietarin poliisi joutui valvomaan Tosnon ja Zenitin välistä liigaottelua katsomossa. Viralliseksi syyksi poliisin läsnäololle kerrottiin se, että kannattajilla oli sähikäisia mukana.

Venäjän Valioliigan turvallisuusvirkailijan Aleksander Meytinin mukaan poliisilla on täysi oikeus käyttää voimakeinoja.

– Jos kannattajien elämää tai terveyttä uhkaa jokin tai jos huonosti käyttäytyvät asettuvat poliisia vastaan, niin kyllä, on OK käyttää voimaa, sanoo Meytin.

– Emme ole valitettavasti vielä kyenneet ottamaan kiinni kaikkia huligaaneja, sillä edes valvontakamerat eivät aina huomaa kaikkia häiriköitä, joilla on tapana sulautua yleisön joukkoon.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS